BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cemaat kolejinden IŞİD'e yoğun katılım iddiası!

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Işık Koleji'nde okuyan bazı öğrencilerin IŞİD'e katıldıkları iddiasına Kolej yönetiminden geldi.

Abone ol

Işık Koleji Rektörü Ahmet Öztaş, IŞİD’in tüm insanlığın baş belası olduğunu belirterek, ’Yeni eğitim yılında terör zihniyeti ve IŞİD hakkında kapsamlı seminerler düzenleyeceğiz. IŞİD’in tüm dünya için büyük bir tehlike olduğunu anlatacağız’’ dedi.
 
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul’u işgal etmesinin ardından, Işık Koleji'nde okuyan bazı öğrencilerin örgüte katıldıkları iddia edildi. Bu iddialara yanıt Işık Kolej yönetiminden geldi.
 
Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen ve yaklaşık 20 yıldır Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet yürüten, aynı zamanda bölgenin ilk özel okulları statüsünde bulunan Işık Koleji, her yıl binlerce öğrenciyi eğiterek mezun ediyor. Modern eğitim sistemi ve uluslararası ölçülerde akademik çalışmaları ile bilinen Işık Koleji’nin bazı öğrencilerinin, Musul’un Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından işgal edilmesinden sonra  örgütüne katıldığı iddia edildi.
 
BasNews’e konuşan Işık Koleji Rektörü Prof Dr. Ahmet Öztaş, iddialar hakkında konuşmak için okullarda yoklama yapılması gerektiğini belirterek, ’’Yaklaşık 2400 öğrencimiz bulunuyor. Bazı gençlerin yaz tatilinde IŞİD ile bağlantı kurduğu iddiaları doğru ise bu çok ciddi bir durumdur. Ancak bu durumda konuşmak için erkendir. Okullar açıldıktan ve sınıflarda yoklama yapıldıktan sonra öğrencilerin hazır olup olmadıklarını anlayacağız. Ayrıca hazır olmayan öğrencilerin hangi sebeplerden ötürü hazır olmadıklarını öğreneceğiz. Ancak o zaman net bir cevap verebiliriz’’ dedi.
 
Okulda öğrencilerin eğitim süreci ile ilgilendiklerini belirten Prof. Dr Öztaş ancak bu tür durumların yaşanmasının da olası olduğunu, bu yüzden tedbir alacaklarını söyledi. Öztaş şöyle dedi;
 
IŞİD tüm insanlığın ve demokrasinin düşmanıdır. Bu örgüte karşı mücadele etmek her kesin görevidir. Bizler de yeni eğitim yılı açıldığında ’terör zihniyeti ve IŞİD gerçeği’ hakkında kapsamlı seminerler düzenleyeceğiz. Öğrencilerimize IŞİD’in tüm dünya için büyük bir tehlike olduğunu anlatacağız.
 
Işık Koleji idaresi olarak IŞİD’in ideoloji ve eylemlerine karşı olduklarını belirten Prof Dr Ahmet Öztaş, ’’Biz bu fikrin ortadan kalkması için mücadele veriyoruz. Bu konuda Fethullah Gülen hocanın düşüncelerine önem veriyoruz. Fethullah Gülen, hükümetimizden önce IŞİD düşüncesine karşı karşı mücadele edilmesi gerektiğini beyan etti. Biz öğrencilerimizi eğiterek iyi bir ahlak ve kişilik sahibi olmalarını ve sonra topluma hizmet etmeyi çğrenmelerini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.