BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Cemaat karşıtı CHP'ye istifa et baskısı

CHP'nin yerel seçimlerde cemaatle işbirliği yapmasına karşı çıkan Birgül Ayman Güler'in partide kazanlar kaynamaya başladı.

Abone ol

İZMİR Milletvekili Birgül Ayman Güler, yerel seçimlerdeki "ağır" yenilgi"ye cemaat ile işbirliği yapılmasının sebep olduğunu söylemişti ve "Cemaatle işbirliği, ateş denizinden çıkmak için mumdan gemiye binmekti" yorumunda bulunmuştu.

Güler'in bu çıkışına, CHP Parti Meclisi'nden sert bir tepki geldi.

Güler’in, sosyal paylaşım ağı Twitter’da yazdığı “Cemaatle işbirliği, ateş denizinden çıkmak için mumdan gemiye binmekti; mumdan gemilere ateş denizinde ne olursa, seçim sonucu da o oldu” yorumuna, partide iki dönemdir Parti Meclisi (PM) üyesi olarak görev yapan Ekrem Kerem Oktay, yine Twitter üzerinden cevap verdi.

Oktay, “Birgül Hanım kimseyle işbirliği yapmadık, öyle bir kanaatiniz varsa istifa edin partimizden. Ne duruyorsunuz?” yanıtını vererek, istifa çağrısında bulundu.

''İZMİR AKP'YE DESTEĞİNİ YÜZDE 5 ORANINDA GERİ ÇEKMİŞTİR''

CHP’li Güler ayrıca İzmir’deki 8 ilçenin kaybedilmesi üzerine internet sitesi üzerinde bir analiz yayımladı. Güler, “İzmir’de CHP seçmeni, ülkemizin güvencesi olma özelliğini sürdürmektedir. Tüm ülkeyi kasıp kavuran AKP iktidarına karşı direnişini sürdürmektedir. İzmir seçmeni AKP’ye desteğini yüzde 5 oranında geri çekmiştir” dedi.

''BU SONUÇLAR İZMİR İÇİN BAŞARISIZLIK DEMEKTİR''

CHP’nin 2009 seçimlerine göre büyükşehir oyunu yüzde 5,1, ilçe belediye oyunu yüzde 2,3 oranında azalttığı tespitini yapan ancak 2011 milletvekili seçimlerine göre oyunu artırdığı tespitinde bulunan Güler, “Bu sonuçlar İzmir için başarısızlık demektir. Ve ek olarak, yolsuz, yasakçı, savaşçı, anti-laik ve ATATÜRK düşmanı bir iktidarın varlığı da hesaba katılınca, bu sonuçlar İzmir’de bizim için hezimet demektir” ifadesini kullandı.