BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL

Cemaat karşı saldırı için listeyi hazırladı!

YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'nın ortak çıkardığı HSYK aday listesinde cemaate yakın hakimlerin varlığı dikkat çekti.

Abone ol

Cemaatin Yargıtay'daki seçimleri kazanması sonrası yeni hedef HSYK'daki seçimler.

YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'nın ortak hazırladığı HSYK aday listesinde ise dikkat çekici isimler var. Sloganları "Ne hükümet, ne Cemaat!" olan bu iki grubun listesinin tamamı ilk bakıldığında sosyal demokrat, Atatürkçü ya da Kemalist cepheden bilinen isimler gibi görünsede bir kaç adayın cemaatle yakın ilişkisi dikkat çekiyor.

Listede yer alan cemaate yakın isimleri Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir bugünkü köşesinden yazdı. Yükselir'in YARSAV üyesi bir haber kaynağına dayandırdığı bilgilere göre listede dikkat çeken isimler şöyle:

"... Listedeki isimlerin arasında 3 isim ile ilgili bilgiler zihinleri bulandırıyor. Bunlardan biri mesela Yargıtay 9. Daire Tetkik Hâkimi Levent Ünsal!

Kim peki bu Ünsal?

Balyoz Davası kararına onama isteyen raportör. Denilebilir ki "Ee ne var bunda?" Ben de derim ki o zaman "Kardeşim bu YARSAV Atatürkçü, Sosyal Demokrat ve ulusalcı yargıçların bir birliği değil mi? Nasıl oluyor da onca generali içeri tıkan bir zihniyetin onaycısı hâkim bu birliğin adayı olabiliyor?"

Kaynağım çok net şunu diyor:

"Ünsal'ın bu listede adının olması listenin bizzat paralel yapı tarafından desteklendiğinin bariz kanıtıdır. Ünsal'la ilgili zaten böyle bir bağlantı olduğu konuşulmuştu 2012'de girdiği YARSAV seçiminde."

Bir diğer isim ise Mustafa Bağarkası... ÇHD Davası'na bakan ve o davada dernek avukatlarının tutukluluğunun devamına karar veren mahkemenin başkanı. Bir diğer isim ise İzmir Karşıyaka Hâkimi Murat Aydın... Sıradan bir hâkim aslında kendisi ama geçenlerde HSYK seçimleri için bir başına toplantı düzenleyip Ege'deki 250 kadar savcı ve hâkimi bir araya toparlamayı başarabilen ilginç bir tip. Ben inanmak istemiyorum ama kaynağımın iddiasına göre yüzde yüz Cemaat bağlantılı olan Aydın'dan başka isimler de var listede. 

CEMAAT ÖN YOKLAMA ÇEKİYOR

İlerleyen günlerde onları da yazıp sorgulayacağım; ancak şu kesin ki Cemaat daha seçimlere 2 ay varken bu listeyi açıklatarak bir ön yoklama çekiyor. Yerse eğer sosyal demokratlar, Atatürkçüler, Kemalistler bu listeyle devam! Yemezlerse B planı devreye sokulacak.

Sevilay Yükselir yazıları

KADİR GECESİ DUASI PEYGAMBER EFENDİMİZİN OKUDUĞU KADİR GECESİ DUASI