BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  GÜNCEL

Cemaat evinden atıldılar iddiası

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenim gören iki öğrenci, AK Parti mitingine katıldıkları için evden atıldıklarını iddia etti.

Abone ol

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenim gören iki öğrencinin, 27 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'daki mitingine katıldıkları gerekçesiyle, kaldıkları cemaat evinden atıldığı iddia edildi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi E.N.Ş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite eğitimi için İstanbul'dan geldiğini ve geçen yıl da aynı şekilde yurtta kaldığını söyledi.

Geçen yıl hiçbir sıkıntı yaşamadığını belirten E.N.Ş, "Bu olayların başlamasıyla da farklılıklar ortaya çıktı. Yurtlarda ve evlerde durum böyle. Birçok öğrencinin de tarafı belli olduğu için çok rahatsız oldular" dedi.

E.N.Ş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'In 27 Aralık'ta Sakarya'da düzenlediği mitinge katıldığını vurgulayarak, "Başbakanımız, Sakarya'ya geldiğinde evimiz zaten miting meydanına çok yakındı. O günü bekliyorduk ve mitinge gittik. Mitingin üzerinden 2 ay geçtikten sonra, bunu bahane göstererek evden çıkardılar bizi. İtiraz etmedik hiç çünkü orada kalmak istemiyorduk. Birçok arkadaşımız da sabrediyor şu anda. Onlar da kalacak yer ayarlıyor kendilerine" diye konuştu.

"Bundan dolayı mağduruz" diyen E.N.Ş, "Bir hafta boyunca dışarıda ev aradık. Okulumuza yakın bir yerde uzun bir süre ev aradık ve hava şartları çok kötüydü. 3 haftadır ders çalışamıyoruz. Kitap yüzü açamadık, okula böyle gidiyorum. Birçok hocamıza bu olayı anlattık ve bize destek çıktılar" şeklinde konuştu.

KALDIĞIMIZ EVİN PARASINI DA ÖDEDİM

Bir diğer üniversite öğrencisi Y.D ise kaldıkları evin ücretini ödemesine rağmen evden ayrılmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Y.D, iki ay öncesine kadar sıkıntı yaşamadığını belirterek, "Geçen yıl da cemaat yurdunda kalıyordum. Hiçbir sıkıntımız yokken, bu olaylar başlayınca herşey değişti. 27 Aralık'ta Başbakanın buraya gelmesiyle mitinge gittik. Evdekilerin de haberi vardı ve o zaman bize birşey söylemediler. Ev sorumlumuzu da biliyordu" ifadelerini kullandı.

Mitingin ardından yarıyıl tatili için İstanbul'a gittiğine işaret eden Y.D, "Dönem arasından sonra tatil dönüşü, mitinge gittiğimiz için evden ayrılmamızı istediler. Daha önceden söyleseydiler, en azından yeni bir ev ayarlayabilirdik. Kaldığımız evin parasını da ödedim. İki gün sonra evden çıkmamızı istediler yani. Buna neden olan şeyin sadece mitinge gitmemiz olduğunu söylediler" dedi.