BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL

'Cemaat dünyadaki en tehlikeli arşive sahip!'

Cemaati topa tutan "İn" adlı kitabı ile dikkat çeken eski istihbaratçı Sabri Uzun canlı yayında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun CNN Türk ekranlarında Gülen Cemaati'ne dönük iddialarına yenilerini ekledi. 

Uzun, "Örgütün arşivi çok sağlam. Bunu Yaşar Büyükanıt olayında gördüm. 1985'te Kuleli Askeri lisesinde 80 cemaatçiyi kovduğu için tam 26 yıl sonra intikam aldılar." dedi.

Cemaati konu alan "İn" adlı kitabı ile dikkat çeken eski istihbaratçı canlı yayında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı. Cemaatin emniyet içindeki örgütlenmesi aracılığıyla kapsamlı bir istihbarat çalışması yaptığını iddia eden Uzun dünyadaki en tehlikeli arşive sahip olduğunu söyledi.

"DÜNYADAKİ EN TEHLİKELİ ARŞİV CEMAATTE!"

Uzun, MHP, CHP, BDP (HDP) ve AK Parti'nin kasetler üzerinden cemaat tarafından maniple edilmek istendiğini iddia ederken kaset komplolarına dikkat çekti. Deniz Bayakal kasetinin cemaat işi olduğunu tekrar eden Uzun, MHP'nin  MYK üyelerinin kasetlerinin ve BDP'li Bengi Yıldız'ın Bodrum plajındaki fotoğraflarının da cemaat üretimi olduğunu söyledi. Uzun "Dünyadaki en tehlikeli arşive sahipler. Aklımıza gelmeceyek bir arşiv biriktirtirdiler yıllar boyunca. Avrupa'da 1928'de kurulan Opus Dai (Tanrının işi) tarikatına benziyor yapı olarak." dedi.

"CEMAAT KASET İŞLERİNE TÜRKBANK KASETİ İLE GİRDİ!"

Uzun, cemaatin kaset komplosu yöntemini ilk olarak 55. hükümeti deviren Türkbank kaseti olduğunu iddia etti. Sözkonusu kasetin emniyetteki cemaatçiler tarafından sızdırıldığını iddia eden Uzun, KPSS sorularındaki yolsuzlukların ise 1984'te başladığını söyledi.

İşte Uzun'un açıklamalarından satır başları:

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ

TİB'de sadece ses kayıtları yok. Fatura kayıtları ve HTS trafiği dediğimiz haberleşme trafiğini gösteren kayıtlar da var. Kendi örgütlerinin de çözülmesini sağlayacak HTS kayıtlarını kaybettiler. Yine kayıp olan baz istasyonu yani yer bilgileri var. Hablemitoğlu cinayetinin baz istasyonu kayıtları kayıp. Oysa bu olayın çözülmesi için bu kayıtların kullanılabilmesi lazım. Kurtuluş otoparkındaki bomba yüklü aracı oraya götüren kişinin cep telefonu kayıtları da kayıp. HTS kayıtları devletin hafızası. Arşivdeki evraktan daha kıymetli. Bunlar devletin hafızanı kaybettiler. MİT'teki hafıza bunun yüzde 10'u kadar. 

ARŞİVLERİ ÇOK SAĞLAM

Örgütün arşivi çok sağlam. Bunu Yaşar Büyükanıt olayında gördüm. 1985'te Kuleli Askeri lisesinde 80 cemaatçiyi kovduğu için tam 26 yıl sonra intikam aldılar.

CEMAATİN HER ÖRGÜTÜNDE BİR AÇIK BİR DE GİZLİ ŞURA VAR

Ben ilk başlarda cemaati olumlu buluyordum. Pozitif bilimlere açık oldukları için, modern oldukları için, Atatürk ile bir dertleri olmadığı için olumlu bakıyordum. Ama sonra yaptıklarına baktığımızda kendi milletlerine karşı oldukları görüldü. Bu örgütün yapısına bakmak lazım. Örgütün her bileşeninde bir şura var. Ama biz de gizli şuraları var. Akşam yatarken kendini general sanan sabah er olarak uyanır. Bu tür örgütlerde durum budur. Nurettin Veren ve Latif Erdoğan örnekleri var.

7 ŞUBAT'TA ERDOĞAN AMELİYATA 15 DAKİKA ÖNCE GİRSEYDİ...

7 Şubat'ta eğer Başbakan Erdoğan 15 dakika önce girseydi ameliyata MİT müsteşarı içerdeydi. Narkoz verecek doktor görev gereği gecikiyor. Yoksa her şey hazır.

POLİS KOLEJLERİNE CEMAATÇİ AİLELERİN ÇOCUKLARI GİREBİLİYOR

Polis kolejlerinin yüzde 99.99'u cemaatçidir. Bugün polis kolejlerine öğrenci alındıktan sonra devşirilmiyor. Çünkü çocukları ailelerinden devşirilmiş durumdayken koleje alınıyor.

Emniyette bir cemaat imamı mutlaka vardır hala. Onu onlar kaldırmazlar, aynen devam ediyorlardır.

STV DİZİLERİNE DANIŞMANLIK YAPTI MI?

Mirgün Cabas, programdan sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, izleyicilerden gelen "Sabri Uzun'un STV dizilerine danışmanlık yaptığı" iddiasını yayın sonrası konuğuna sorduğunu vurguladı ve aldığı yanıtı paylaştı:

2011 yılında APK'da (yani kizaktayken) Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bu işi (STV dizilerine danışmanlık) yapmam icin izin istediler. Genel Müdürlük de izni verdi. Ama ben bu işi kabul etmedim. Çünkü  aslında elimde hangi bilgilerin olduğunu  öğrenmek istiyorlardı.

BAYKAL'IN KASEDİ

Deniz Baykal bu olayın mağduru. Böyle bir örgüt karşısında bütün siyasi partiler bir araya gelip mücadele kurumu oluşturmalı.

YILDIZ'IN KIZINI DİNLEDİLER

HDP'li Bengi Yıldız'ın 14 yaşındaki kızını dinlemişler. Özel hayatına ait bilgileri temin edip bunu yayınlamak suretiyle BDP'ye vurmak istediler.