BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.424,24
HABER /  MEDYA

'Cemaat değil örgüt! Gülen yargılanmalı!'

Gazeteci Fatih Tezcan, A Haber ekranlarında Gülen cemaati ile şok suçlamalar yaptı. Fethullah Gülen yargılanmalıdır dedi!

Abone ol

Emekli Başsavcı Reşat Petek, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz ve yazar Melih Altınok'un da bulunduğu Anlatılmamış Öyküler programında Can Okanar'ın konuğu olan Fatih Tezcan, 17 Aralık Operasyonu'nu ve Fethullah Gülen etrafında toplanan yapılanmayı değerlendirdi.

CEMAATTEKİ TEMİZ İNSANLARI BAŞTAN AYIRIYORUM

Cemaatin temiz insanlarını, haberleri olmayan bir işbirlikçi tepe kadrodan tenzih etmek ve bunlara örgüt dememek gerektiğini söyleyen Tezcan, yanısıra çok ciddi bir örgüt yapılanmasının örneklerini verdi.

GÜLEN ÖRGÜTÜ ABD'NİN 5.KOL FAALİYETİDİR

"Fethullah Gülen Örgütü ABD'nin Türkiye'deki 5.kol faaliyetidir ve Onursal 1 numarası Fethullah Gülen yargılanmalıdır." diyen Fatih Tezcan, Gülen'in başta CIA'in yan kuruluşu olarak bilinen RAND Corporation olmak üzere ABD, CIA, İsrail, MOSSAD, MI5 ve diğer referanslarını, taşeronluklarını ve işbirliklerini isim isim deşifre etti.

1- 7 ŞUBAT'TA
 FBI KORUMAYA ALDI: "GÜLEN BİZİMLE!"

Tezcan, FBI'ın 7 Şubat MİT krizinde Erdoğan'ın "bunu yapanları ortaya çıkaracağız" açıklamasının hemen ardından bu hareketin kendileriyle birlikte olduğunu resmi sitesinden açıkladığını ve koruma altına aldığını söyledi. Bu belgede Gülen enstitü ve Turkish house adında Gülen'e bağlı çatı yapılanmaların koruma altına alındığını ve bunun ayan beyan yapıldığını gösterdi.

2- MAVİ MARMARA İLE İLGİLİ ŞOK BİLGİ

Tezcan Gülen hareketinin örgüt olduğu iddiasını dayandırdığı diğer bir açıklamasında ise şok eden bir gerçeği daha açıkladı. Tezcan Mavi Marmara katliamı ile ilgili 'Otoriteden (İsrail) izin alsalardı" açıklamalarına ilişkin bu açıklama öncesinde Gülen'e 2 Zaman yazarı ile "Bu gemi dünyanın dikkatini çekmek için gidiyor. Gazze'ye girmek ilk plan değil. Giremezsek Mısır'a gidecek. Gerekirse uzun günler boyunca açık sularda kalabilecek şekilde gidiyoruz." şeklinde bilgi gönderildiğini tarihleriyle birlikte verdi. "Yalanlayabiliyorlarsa çıksınlar" dediği Hüseyin Gülerce ve Mehmet Kamış için "Ya bunlar ajan Gülene söylemediler ki bu bana göre imkansız, o zaman Gülen bu bilgiye rağmen neden otorite ve izin söylemini kullandı?" dedi.

YA İKİSİ MOSSAD AJANI YA DA ...

Mavi Marmara'nın Gazze'ye alternatif Mısır planının gemi çıkmadan önce Gülen Hareketi'nden Hüseyin Gülerce ve Mehmet Kamış'a anlatıldığını ve buna rağmen Fethullah Gülen'in İsrail yanlısı açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Fatih Tezcan "Ya Hüseyin Gülerce ve Mehmet Kamış MOSSAD Ajanlarıdır ya da Fethullah Gülen otoriteye sorulmasına gerek olmayan 5'li planı bildiği halde İsrail'e karşı birleşen Türkiye kamuyounun toplumsal mutabakatını bozmak için İsrail'in avukatlığını yapmıştır" iddiasını öne sürdü.

HEZEYANLARIYLA DİNE ZARAR VEREMEYECEK

Başbakan Erdoğan'ın Karadeniz Programı esnasında söylediği 'Dine zarar veremeyeceksin' sözüne katıldığını belirten Fatih Tezcan, Fethullah Gülen'in İslam dışı çok sayıda hezeyanını kaynaklarıyla aktararak, bunların hangi Kur'an ayetlerine ters düştüğünü de sure ve ayet numaralarıyla birlikte tespit etti.