BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Cemaat cephesinde çatı aday PR'ı: İlaç gibi!

Cemaatin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için alacağı tutum netleşiyor. Zaman yazarı Mümtazer Türköne muhalafetin adayı için "ilaç gib" dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacağı tutum merak konusu olan cemaat CHP ile MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için ilk sinyalleri vermeye başladı. Zaman si yazarı Mümtazer Türköne muhalefetin çatı adayı için "ilaç gibi" diye yazdı.

İşte Türköne'nin yazısındaki ilgili bölüm:

BİRİ MÜSLÜMANLAR İÇİN ZEHİR DİĞERİ PANZEHİR

Profesör Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’de cumhurbaşkanlığına aday gösteriliyor. Aydınlık ile karanlığı mukayese etmek için iki olayı yan yana koyabilirsiniz. Biri Müslümanlar için zehir ise diğeri panzehir. Ekmeleddin Bey’i çok uzun zamandır yakından tanır ve takip ederim. İslâm medeniyetini bugün kişiliği ile temsil etmek üzere bir isim önermek gerekseydi, bu kişi mutlaka o olurdu.

HEM DOLU HEM PÜRÜZSÜN BİR GEÇMİŞİ VAR

Bugünden itibaren medyada, Ekmeleddin Bey’in kişiliği ve donanımı hakkında çok fazla bilgi yer alacak. Sonuç olarak bir siyasî rekabetin içine giriyor; Hükümet medyası muhtemelen aleyhinde kampanyalar yürütecek. Siyasetin tipisine-borasına dayanacak kadar hem dolu hem de pürüzsüz bir geçmişi var. Temsil gücü yüksek olmasına rağmen, siyasetin dışında kalmış ve hiç yıpranmamış bir isim. Orta Doğu coğrafyasını aşiret reislerinden önemli politik isimlere kadar yakından tek tek tanıyor. İKÖ’deki başarısı, Arap monarşilerini kıskançlığa sevk ettiği için, sıra Afrika’dan bir kişiye gelmesine rağmen Araplar duruma el koymak zorunda kaldılar. Türkiye’nin Orta Doğu politikası konusunda, bir uzman sıfatıyla en küçük bir maddi hata bile yapmayacak durumda.

HEM TÜRKİYE HEM BÖLGE İÇİN İLAÇ GİBİ

Türkiye’de aşırı elektrik yükünü toprağa verecek, kutuplaşmayı ve kemikleşmeyi çözecek ve kamu vicdanını, 76 milyonun cumhurbaşkanı sıfatıyla temsil edecek bir isim. Hem Türkiye hem de bölge için ilaç gibi.