BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  GÜNCEL

Cemaat akademisyeninden Gül kehanetleri

Cemaate yakınlığıyla bilinen akademisyen Selim Savaş Genç, Abdullah Gül'ün siyasi geleceği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK) - Siyasetin birinci gündem maddesine yerleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili şimdiden farklı tahminler yapılıyor. Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hangi göreve getirileceği ise merak konusu. Cemaatin genç akademisyenlerinden Selim Savaş Genç Abdullah Gül'e seçim sürecinde koltuk kalmayabileceğini söyledi. 

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkarak bir yarı başkanlık sistemi getirmek istediğini vurgulayan Savaş Genç, "Erdoğan'ın hayali yarı başkanlık sistemindeki gibi icracı olmayan 'memur' Başbakan. Gül bu tarife uymayacağı için ona koltuk kalmayabilir." dedi. 

GÜL PARTİ KURAR MI?

Abdullah Gül'ün HSYK kararlarına imza atarak kaybettiğini yazan Genç, bir de tavsiyede bulundu: "Gül parti kurar mı? Kesinlikle öyle zahmetli işlere bulaşmaz. Tavsiyem niyeti varsa da kurmasın. Zira kat edeceği yolu önceden dinamitledi."

İşte Selim Savaş Genç'in o tweetleri:

twit.20140416152713.jpg