BIST 8.737
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,78
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cem Yılmaz'ın filmini izleyenler çıkışta birbirlerine bunu soruyor

Cem Yılmaz'ın yeni filmi 'Arif V 216' ilk 3 gün 1 milyon 331 bin 691 kişiyi sinema salonlarına çekerek rekor kırdı. Ancak gülüp eğlenmek için filme gidip hayal kırıklığı yaşayanlar da var.

Abone ol

Cem Yılmaz'ın son filmi 'Arif V 216' filmini hafta sonu izleyen Habertürk magazin muhabiri Esin Övet, çıkışta izleyicilerin '"Cem Yılmaz bizimle dalga mı geçiyor?" sorusunu birbirine sorduğunu aktardı. Cem Yılmaz'ın filmi 'Arif V 216' izlemeye gidenler umduklarını bulamıyor. Magazin yazarları ve televizyon eleştirmenleri yaşadıkları hüsranı köşe yazılarında dile getiriyor. Habertürk Gazetesi'nden Esin Övet'in, "İki Film, İki Analiz" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

SEN MAALESEF İYİ DURMUYORSUN: "Film genel anlamda iyi düşünülmüş. Fakat film bittikten sonra salonun genelinde derin bir sessizlik vardı. Coşkudan eser yoktu. Hatta birçok kişi 'Cem Yılmaz bizimle dalga mı geçiyor?' sorusunu birbirine soruyordu. Pazar günü 16.10 seansına girdim. İzleyenlerin fikri, genel izlenimim, vardığım kanı ve çıkardığım sonuç şudur:
Cem Yılmaz sen filmlerde oynama. Sen stand-up yap. Ya da film yaz. Evet yaz.  'Arif V 216'da iyi olan çok şey var. Bu iyi olan şeylerin yanında sen maalesef iyi durmuyorsun.  Filmin sonunda akılda kalan sürekli mesaj veren, sanki oynamak için çok tekrar yapmış bir Cem Yılmaz oluyor. Cem Yılmaz'ın 'Bu benim hikâyem kardeşim, ister beğenirsiniz ister beğenmezsiniz' kısmını üzgünüm ama artık geçmesi şart. Çünkü millet Cem Yılmaz'la gülmek, eğlenmek istiyor. Bence bunu artık kabul etmesi ve bu konuyla barışması şart. Hatta gel barışalım Cem Yılmaz."

KİMSENİN KAHKAHA ATTĞINI DUYMADIM: Öte yandan Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ'un dün Cem Yılmaz'ın filmiyle ilgili eleştirisi dikkat çekmişti.  İşte Aytuğ'un o yazısı:

"'Cem'in muazzam bir PR çalışmasıyla perdeye sürdüğü 'Arif V 216'dan yine hayal kırıklığıyla ayrıldım. Cem, filmini köpürtüp beklentiyi yükselttikçe hayal kırıklığımın dalga boyu da artıyor ne yazık ki...
Komedi filmlerini gala ya da özel basın gösterimlerinde değil de, halkın arasında izlemek gibi bir alışkanlığım var. Çünkü 'gerçek' reaksiyonu orada alıyorsunuz. Aksi halde yapımcılar, oyuncular, şakşakçılar ve hısım akrabaların arasında yapılan özel gösterimlerdeki kahkaha ve alkış son derece yanıltıcı olabiliyor.

BEKLENTİYİ YÜKSEK TUTMAYIN: Böyle olunca da 'Kral çıplak' demek yine bana düşüyor... Filmi pazar günü TİM'de öğle saatinde izledim. Salonda 11 kişiydik. Arka sıradaki 7 yaşında çocuk dahil kimsenin kahkaha attığını duymadım. Oysa ne kritikler okumuştum, 'Cem Yılmaz'ın en iyi filmi' veya 'Gülmekten yerlere düştük' filan türünden... Tamam, herkesin espri anlayışı farklı olabilir ama onlarla aynı filmi izlediğimden hiç de emin değilim doğrusu.
İki saatlik koca filmde sadece kör genç kızı canlandıran Seda Bakan'ın çorba koyma sahnesine azıcık gülümsedim, hepsi o kadar.
Cem Yılmaz, eski sanatçılara ve 70'li yılların unutulmaya yüz tutan insani erdemlerine saygı duruşunda bulunmak adına filmine 'mesajlar' da iliştirmiş. Ancak bunu yaparken Zeki Müren'i fazlaca hor kullanmış gibi geldi bana. Diyeceğim o ki, filme akıtılan onca para ve emeğin hatırına 'Gitmeyin' demem. Ama beklentinizi fuayedeki vestiyere bırakmanızı öneririm.
Bana gelince... Ağzımda kalan kekremsi tadı şöyle şahane bir 'CMYLMZ' gösterisiyle çalkalamak için Cem'in yeni sahne şovunu iple çekiyorum..."

Arif V 216 ilk 3 günde rekor kırdı