BIST 9.071
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,48
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cem Yılmaz bu kez kürküyle kırdı geçirdi!

SİYAD Ödülleri'nde Cem Yılmaz şov... Yılmaz törenin sunuculuğunu üstlenince beklenen oldu. Salon gülmekten katıldı.

Abone ol

Komedyen, 'Hayvan haklarını savunanlar bunca yıldır neredeydi. Önce beni korusunlar' deyince salondakiler gülme krizine girdi

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri 42'nci kez sahiplerini buldu. 'Hayat Var', 'En İyi Film' seçilirken, filmin yönetmeni Reha Erdem 'En İyi Yönetmen' seçildi. Gişede hayal kırıklığı yaratan ancak 11 dalda aday gösterilen 'Vavien' 5 ödül kazandı. Engin Günaydın, 'En İyi Senaryo' ödülünü alırken, Binnur Kaya da 'En İyi Kadın Oyuncu' seçildi. 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü ise 'Uzak İhtimal'deki rolüyle Nadir Sarıbacak'ın oldu.

Daha önce filmlerini eleştiren sinema yazarlarıyla polemiğe giren Cem Yılmaz, törenin sunuculuğunu üstlenerek SİYAD ile ilişkilerini de düzeltmiş oldu. 'Bu benim için bir kaynaşma ve kaynaştırma gecesi. Elimden geldiği kadar geceyi sabote etmeyeceğim' diyen Yılmaz, SİYAD'a espriyle karışık taş atmadan da duramadı. Ünlü komedyen, 'Hiç unutmuyorum bir tarihte Nuri Bilge Ceylan'a 'En İyi Kurgu' ödülü verilmişti. Adam bile 'Pes' dedi. Zaten Nuri filmden ve teknikten hiç anlamaz' diye konuştu.

Sahneye kürkle çıkan Yılmaz 'Bunu kuliste buldum. 'Hayvan haklarını savunanlar üzerine gelebilir, yapma' dediler. Bunca yıldır neredeydiler? Önce beni korumaları lazım!' diyerek davetlileri gülme krizine soktu.