BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.497,93
HABER /  DÜNYA

Cem Özdemir esrar yasağına savaş açtı!

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Özdemir, Hint keneviri yasağının kaldırılması için girişiminde bulunacağını söyledi.

Abone ol

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, hakkında "uyuşturucu madde yetiştirmek" şüphesiyle soruşturma başlatılmasının ardından, Hint keneviri yasağının kaldırılması için girişimde bulunacağını belirtti.

Berlin'de Yeşiller Partisi'nin basın toplantısında konuşan Özdemir, Federal Meclis'te bu konuyla ilgili girişimde bulunacağını söyledi.

Almanya'daki mevcut Hint keneviri yasağının "saçma" olduğunu belirten Özdemir, alkol gibi bir uyuşturucunun kabul edildiğini ancak kenevirin kötü gösterildiğini kaydetti.

Özdemir, Hint kenevirine tamamen izin verilmesini savunmadığını, 18 yaşından küçüklerin bu bitkiye ulaşmasına karşı çıktığını ve sıkı reklam yasağının gerekli olduğunu söyledi.

ALS VİDEOSUNDA ORTAYA ÇIKMIŞTI

ALS hastalığına dikkati çekmek için geçen yılın yaz aylarında başlatılan ve kısa süre içinde özellikle ünlüler arasında sosyal medya fenomeni haline gelen "buz kovası iddiasına" (Ice Bucket Challange) katılan Özdemir hakkında, evinin balkonunda bir kova suyu başından aşağı dökerken videoda görülen Hint keneviri bitkisi nedeniyle Berlin Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma için Federal Meclis Milletvekili olan Özdemir’in dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Özdemir, kenevir bitkisini videoda görünmesi için ödünç aldığını ve sahibine geri verdiğini ifade ederek amacının tartışma başlatmak olduğunu belirtti.

Almanya'da Hint keneviri yetiştirmek ve bitkisine sahip olmak yasak.