BIST 9.493
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.488,15
HABER /  GÜNCEL

Cem Garipoğlu teslim oldu!

Cem Garipoğlu 197 gün sonra yakalandı.. Gündemin ilk sıralarını meşgul eden zanlı polise teslim oldu.

Abone ol

Münevver Karabulut’un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu 197 gün sonra avukatları tarafından Bahçelievler’de polise teslim edildi. Garipoğlu cinayeti tek başına işlediğini söyledi

CİNAYET NEDENİ KISKANÇLIK

Cem Garipoğlu gece yarısı Bahçelievler’de E-5 Karayolu’nda avukatı Aytekin Kaya ile buluştu. Avukat Kaya’nın verdiği bilgiye göre Cem Garipoğlu daha sonra Asayiş Şube’ye götürüldü. Kaya, “Asayiş şubede iyi karşılandı. Cem, ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğinini itiraf etti. Polise cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini söyledi. 'Pişmanım. Babama çok üzülüyorum, onun bir suçu yok" diye konuştu.

AVUKAT: AİLESİ TESLİM ETMEDİ

Karabulut ailesinin avukatı Altan Altınyurt; "Aile teslim edildi, deniyor. Bir oyun, tiyatro oynanıyor. Hangi aile teslim etti? Babası cezaevinde annesi Amerika'da. Kim bu teslim eden aile? Polis bunu açıklamalı. Kim teslim ettiyse onlar korudu bu 6 aylık süre içinde" dedi.

SAKALLI, SAÇLARI UZAMIŞ

Cem Garipoğlu’nun sakallı ve saçları uzamış olduğu görülüyordu. Avukat Kaya, “Cem babasının katil şüphelisi olarak tutuklanmasından son derece üzüntülüydü. Vicdan azabı çekiyordu. Bu nedenle gelip teslim oldu” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaptığı açıklamada, “Polisin sistemli çalışması, kendi çocuğunun katilini arar gibi araması ve basının yayınları Cem Garipoğlu’nun tesliminde etkili oldu” dedi.

Cem Garipoğlu’nun teslim olduğu haberini Münevver Karabulut’un ailesi gazetecilerden öğrendi.

SÜREYYA KARABULUT: NE SÖYLEDİYSEM ÇIKTI

Baba Süreyya Karabulut’un ilk tepkisi “Yakalanacağını üç gün önceden haber aldım. Hiç de sürpriz olmadı. Devletimizin yetkilileri olaya ağırlığını koyunca bunun böyle olacağını tahmin ediyordum” sözleriyle dile getirdi.

Canlı yayınına katılan Süreyya Karabulut, "Adalete güveniyordum zaten. Suçlular yakalandı. Bu cinayetin arka bahçesindeki suçluların ortaya çıkması lazım. Yardım yataklık eden herkesin çıkması lazım" dedi.

YAKALANDIĞI EV HİÇ IŞIK ALMIYOR...
7 ay o evde kaldı... Çarpıcı olan ise bulunduğu semt...

[PAGE]

HİÇ IŞIK ALMAYAN EVDE 7 AY

7 aydır aranan Cem Garipoğlu’nun saat 00.45’te avukatı Aytekin Kaya ile birlikte Bahçelievler polis merkezine giderek teslim edildiği bildirildi. Garipoğlu’nun, Bahçelievler’de hiç ışık almayan bir evde tutulduğu öğrenildi.

197 GÜNDÜR İSTANBUL'DA GİZLENİYORMUŞ

Cem Garipoğlu’nun 197 gündür İstanbul’da gizlendiği ve hiç yurt dışına çıkmadığı belirtildi. Cinayetin işlendiği 3 Mart tarihinde izini kaybettiren Cem Garipoğlu’nun saklandığı yerler konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılmış, Rusya’da, ABD’de hatta Ermenistan’da gizlendiği ileri sürülmüştü. Son olarak Cem Garipoğlu’nun Ermenistan’da yakalandığı da ileri sürülmüştü.

7 AY MÜNEVVERİN OTURDUĞU SEMTTE SAKLANMIŞ

Çarpıcı olan bir nokta ise Cem Garipoğlu'nun cinayetten sonra Münevver Karabulut'u yaşadığı semtte saklanmış olması... 7 ay boyunca Münevver'in ailesi ile aynı semtte ikamet etmiş.

Münevver Karabulut'u babası ise, "Şimdi ne yapacaksınız?" şeklindeki soruya, "Şu anda ne yapacağımı bilemiyorum ama çok heyecanlıyım. Bahçelievler'de yakalanmış olması çok daha garip. Ben de burada oturuyorum. Benim kınalı kuzum gitti. Bu kadar zamandır mücadele ediyorum. Belki Türk halkı sitem etti ama söylediklerimin arkasındayım. Ben ne söylediysem çıktı" cevapladı.

ÇOK İYİ GÖRMEDİM

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde zanlı ile görüşen avukat Kaya, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, C.G'nin Asayiş Şubesi'nde ifade vermesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Kaya, C.G'nin Cocuk Şube'ye sevk edileceğini ve ifade verecekse orada vereceğini belirtti.

Gazetecilerin, C.G'nin durumunu sormaları üzerine avukat Kaya, ''Tedirgin, psikolojisini çok normal görmedim'' dedi.

Avukat Kaya, olaya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı el koyduğu için C.G'nin Çocuk Şubesi'nden Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne gönderilebileceğini sözlerine ekledi.

VALİ AÇIKLADI

Garipoğlu'nun yakalanmasına ilişkin ilk açıklama İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından yapıldı. Güler, Cem Garipoğlu'nun yakalandığını doğruladı ve gözaltına alma ve yargıya sevk işleminin yapıldığını belirterek, "artık söz yargının" dedi. Münevver Karabulut'a başsağlığı da dileyen Güler, polisin gizli bir çalışma sürdürdüğünü ve verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

ÇAPKIN: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise şunları söyledi:

"Olay olduğundan bu yana polis yoğun bir çalışma içine girmiştir. Ve çember daraltılmıştır. Ve bugün şüpheli yakalanmıştır. İçişleri Bakanımızın çabası. Başbakanımızın ilgisi bizleri kamçılamıştır. Pek çok ihbar oldu. Bir çoğu asılsız çıktı. Ancak her şeyi değerlendirdik. Ve sonuç aldık. Artık işin adli bölümü başlıyor."

İŞTE YAKALANDIĞI ANDA ÇEKİLEN
FOTOĞRAFLAR....
Yakalanış anını videodan izlemek isterseniz
13. SAYFAYA BAKIN

[PAGE]


[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]



[PAGE]



 


[PAGE]

PERDE ARKASINDA NE VAR?
Diğer sayfada..

[PAGE]

PAZARLIK MI YAPILDI?
Vali Güler'in de açıklaması sırasında , "Elbette gizli bir çok konu var. kamuoyu ile paylaşamayacağımız konular da var" diyerek; Garipoğlu'nun yakalanmasının perde arkasını açıklamadı.

Ancak, daha bir kaç gün önce Garipoğlu'nun yakalandığı kesin olarak bildirilmişti.İstanbul Emniyeti, yakalanma bilgisini teyit etmişti.

Ancak bir gün sonra 'henüz yakalanma olmadığı' belirtildi ve Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu İNTERNETHABER'e "Bir kaç gün daha beklenmesi ve sabırlı olunması gerektiği" yolunda açıklama yapmıştı.

Ardından daha bir kaç gün geçmeden Garipoğlu, polise teslim oldu. Bu arada, 'Garipoğlu ailesi ile polis arasında bir pazarlık yapıldığı ve aslında üç gün önce Türkiye'ye getirildiği ve polise teslim için söz verildiği' iddiası da gündeme geldi.

Bu nedenle Emniyet içinde "Garipoğlu'nun yakalandığı' bilgisi geldi. Ancak polis ile aile arasında 'anlaşma' tamamlanmadığı için bir kaç gün daha beklendi. Ve bugün anlaşma tamamlandı ve teslim edildi.