BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten Bahçeli'ye kurt adam benzetmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik,gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, TBMM'deki grup toplantılarında hükümeti eleştiren CHP ve MHP'ye öyle benzetmelerle cevap verdi ki...

Çelik ''Sayın Bahçeli malumunuz o sakin beyaz elbiseli Bahçeli, kürsüye çıktığı zaman hani kurtlu bilim kurgu filmlerinde var ya; akşam ay çıktığında başka şekil alırsınız. Bahçeli kürsüye çıkınca bu şekil alıyor. Küfrün, hakaretin, tahkirin, tezyifin, iftiranın yalanın dolanın haddi hesabı yok." dedi.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Çelik, BDP'nin İmralı'ya yapacağı ziyaret ile ilgili kimin gideceğinin netleşmediğini söyledi.

Kabine revizyonu ile ilgili de değerlendirmede bulunan Çelik Başbakan Erdoğan'ın kesinlikle sır vermeyeceğinin altını çizdi.

'' Sen ne biliyorsan bende onu biliyorum. Sayın Başbakan bu konularda ser verir, sır vermez. Köşke liste gidip Sayın Cumhurbaşkanı onaylayıncaya kadar bir tek Allah'ın kulu bilmez"

DİKİLİTAŞ DA YILLARDIR AYAKTA AMA...

İlk olarak CHP Genel Başkanı'na seslenen Çelik, "Kılıçdaroğlu diyor ki; herkes geldi gitti ama CHP dimdik ayakta. Ama Çemberlitaş'taki Dikilitaş da asırlardır orada dimdik ayakta. İşte öyle ayakta. Ben daha önce söyledim. Biz Türkiye'nin en eski partisiyiz' diyorlar. Kusura bakmayın CHP'de de değerli insanlar var ama CHP Türkiye'nin en eskimiş partisidir. Azeri kardeşlerimizin bir sözü var, eskiye kadim eskimiş olana köhne derler. Sadece Kılıçdaroğlu'nun CHP ile ilgili bir fikrine katılıyorum, gerçekten doğru tespitte bulunuyor. 'Bizim köklerimizde anaların gözyaşı vardır' diyor. Vallahi doğrudur, CHP anaların gözyaşını bol bol akıtmıştır. Tek parti döneminde yapılanlara bakın. CHP'nin köklerinde gerçekten anaların gözyaşı var." dedi.

"KURT ADAM" BAHÇELİ

Ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye değinen Çelik, "Sayın Bahçeli malumunuz o sakin beyaz elbiseli Bahçeli, kürsüye çıktığı zaman hani kurtlu bilim kurgu filmlerinde var ya; akşam ay çıktığında başka şekil alırsınız. Bahçeli kürsüye çıkınca bu şekil alıyor. Küfrün, hakaretin, tahkirin, tezyifin, iftiranın yalanın dolanın haddi hesabı yok." değerlendirmesinde bulundu.

O SÖZLERİ AYNEN İADE EDİYORUM

Çelik, "Biz bu iktidarız çok şeyi sineye çekeriz. Sayın Başbakan dün hiçbir şey söylemedi. Ben camiam adına parti sözcüsü olarak ama ben ben bu kadar geniş olamam. Bizi Haçlılarla, kafir planlarıyla aynı niyete sahip olmakla suçluyor, Damat Ferit'in bayrağını taşımak, soytarılık, Türklüğün tasfiye edicileri olarak suçluyor. Aydınları köksüz ve kimliksiz aydınlar olarak nitelendiriyor. Yazarları ipotek altındaki kalemşörler olarak niteliyor. Daha neler neler…O kelimeleri kim yazdıysa, ben bütün bu kötü yakıştırmaları hakaretleri tahkir ifadelerinin size aynen iade ediyorum. İktidarım adına camiamız adına başbakanım adına size bunu aynen iade ediyorum." diye ekledi.

MHP VE BDP BİRBİRİNE MUHTAÇ İKİ PARTİDİR

AK Parti Sözcüsü Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bahçeli neden hırçın biliyor musunuz? MHP ve BDP birbirine muhtaç iki partidir. Birbirlerinin teşvikçisi tahrikçisi konumundadırlar. Türkiye'de demokratikleşme olsa, terör olmasa, her tarafa huzur hakim olsa, çoğulcu toplum içerisinde herkes farklılıklarını koruyarak bir arada yaşasa, etnisite üzerinde siyaset yapan partiler marjinal partiler olur dibe vururlar. BDP marjinal parti olur MHP aynı oranda güç kaybeder. Kan, gözyaşı, şehit cenazeleri ölme ve öldürme faaliyetleri olduğu müddetçe etnisiteye dayalı siyaset yapan partiler varlıklarını sürdürürler. BDP'liler ve MHP'lilerin hiç polemiğe girdiğini gördünüz mü? Girmez. BDP, MHP'yle ilgili hiç birşey söylemiyor. Çünkü MHP onlara lazım.

Bahçeli'ye sesleniyorum; siz çok iktidar olmadınız. Halk kolay kolay da bu anlayışla sizi iktidar yapmaz. Ancak Güneydoğu'da halka dışkı yediren zihniyet sizin zihniyetinizdir, sizinle aynı zihniyettir. OHAL'i sürdüren zihniyet sizinle aynı zihniyettir. Faili meçhulleri yapan sizinkiyle aynı, köy yakan köy boşaltan zihniyet sizinkiyle aynıdır. PKK'nın eline koz veriyor. PKK için malzeme bahane oluşturuyor. Bahane üreten zihniyetle sizin zihniyetiniz aynı. 'Türkiye bölündü, bölünüyor, bölünecek' Bu Türkiye'yi bölen kafa. Aksine kimsenin insanların aklına gelmeyen şeyi getiriyorsunuz. Biz Türkiye'nin bütünlüğünden kan dökülmesinin önlenmesinden yanayız. Bu ateşi söndürmüyorsanız su taşımıyorsanız, hiç olmazsa yangına körükle gitmeyin benzin püskürtmeyin. Yaptığınız budur Sayın Bahçeli."

İMRALI'YA KİMİN GİDECEĞİ İLE İLGİLİ KESİNLEŞEN BİLGİ YOK

Hüseyin Çelik, BDP'nin İmralı'ya yapacağı ziyaret ile ilgili kimin gideceğinin netleşip netleşmediği sorusu üzerine, "İmralı'ya kimin gideceğiyle ilgili kesinleşen bilgi yok" dedi.

Türkiye'de Kürt vatandaşlarla ilgili her siyasi partinin söz söyleme hakkının bulunduğunu ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BDP'nin de CHP'nin de AK Parti'nin de vardır. En fazla Kürt vatandaşlarımızdan oy alan parti de AK Parti'dir. Kürt aydınlar var, ama PKK çizgisinde olmayan Kürt aydınlar var, onların ne dediği de bizim için önemlidir. Bir Kürt aydını PKK çizgisinde değilse ya tehdit ediliyor ya halk nezdinde sıkıntılı duruma düşürülmek için özel bir gayret sarf ediliyor. Eğer barış ve demokrasi kelimelerini partinizin adında bulunuyorsanız kimseyi tehdit etmeyeceksiniz, efelenmeyeceksiniz. Silahların gölgesinde siyaset yapmayacaksınız, terörü kutsamayacaksınız, terörü meşru görmeyeceksiniz, kan dökülmesini hiçbir şeklide meşru görmeyeceksiniz, demokratik değerler platformunda siyaset yapmaya devam edeceksiniz. Onun için İmralı'ya kimin gitmesi gerektiğiyle ilgili verilecek karar hükümetin kararıdır, Adalet Bakanlığının kararıdır. Ben şahsen henüz Sayın Ahmet Türk ve bir başkasıyla ilgili alınmış bir karar olduğunu bilmiyorum."

BU SÜRECİN TIKANDIĞI ANLAMINA GELMEZ

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

İMRALI'YA HALEN İZİN VERİLMEMESİ, SÜRECİN TIKANDIĞI ALNAMINA GELMEZ

Bir gazetecinin BDP'nin İmralı ziyareti ile ilgili olarak, "Halen izin verilmemesi sürecin askıya alındığı yorumuna neden oldu" hatırlatması üzerine Çelik, "Şu ana kadar birilerinin ikinci kez İmralı'ya gitmemiş olması gitmeyeceği anlamına gelmez. Bu sürecin tıkandığı anlamına hiç gelmez" dedi.

"Biz, hiçbir zaman süreci tıkayıcı olmadık, olmayacağız" diyen Çelik, "Daha önce Habur meselesinde de biz iyi niyetli bir adım attık. PKK orayı bir şova dönüştürdü, BDP'de orayı bir siyasi propaganda arenasına çevirdi. İyi niyetlerle atılmış adım orada sabote edildi. Bu sürecin başlamasından beri hepimizin hassasiyetle üzerinde durduğu şey şudur; kimse bunu sabote etmesin, herkes söylemlerini de eylemlerine de dikkat etsin ve yapıcı katkıda bulunsun. Yapıcı katkıda bulunmuyorsa hiç olmazsa sussun. Bizim tavrımız ve duruşumuz budur" şeklinde konuştu.

3 PKK'LI KADININ ÖLDÜRÜLMESİ

Çelik, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili olarak yeni bilgiler olup olmadığı sorusuna ise, "Bir zanlı içeride, savcı gerekli açıklamayı yaptı ama bunun çok daha netleşmesi gerekiyor. Netleştikten sonra sizinle bu meseleyi tekrar paylaşacağım, o zaman da bize akla hayale gelmedik hakaretleri edenlerle bir kez daha yüz yüze gelmiş olacağız" cevabını verdi.

KÖŞKTEN ONAYLANINCAYA KADAR REVİZYONU BİR TEK ALLAH'IN KULU BİLMEZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kabine revizyonu olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine ise, "Kulislerden sızan habere göre, yakınlarından alınan bilgilere göre, AK Parti Genel Merkezinde üst düzey bir yetkilinin bildirdiğine göre... Bunların hepsi hikayedir. Bugüne kadar hiçbirisi tutmamıştır, sen ne biliyorsan bende onu biliyorum. Sayın Başbakan bu konularda ser verir, sır vermez. Köşke liste gidip Sayın Cumhurbaşkanı onaylayıncaya kadar bir tek Allah'ın kulu bilmez" diye konuştu.

ŞUBATTA ÖĞRETMEN ATAMASI YOK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Şubat ayında öğretmen ataması var mı?" şeklindeki bir soru üzerine ise, atama bekleyen öğretmenlerin de kendisiyle iletişime geçtiğini söyleyerek, "Sayın Başbakan, Kanun Hükmünde Kararname'de bir yılda bir kereye mahsus atama yapıldığının ifade edildiğini, buna göre bir maliyenin devlet personelinin bir planlaması olduğunu söyledi. Ve bu yıl Şubat'ta atama yapılmayacağını söyledi. Ben de bunu arkadaşlarla paylaştım" cevabını verdi.

NEZAKET DIŞIYDI

Gaziantep'teki bir öğretmenin Başbakan Erdoğan'la atama konusunda diyoloğa girmesini de değerlendiren Çelik şunları söyledi:
"Tabii tarz ve tavır da son derece nezaket dışıydı. Sayın Başbakan da 'al o zaman oyun senin olsun' dedi. Sonuç itibariyle arkadaşlar, gidip de hükümetlerle 'şunu yaparsan oy veririm, yapmazsan...' Biz popülizme hiçbir zaman prim vermedik. Ama eş durumu atamalarıyla ilgili Gaziantep'te de Sayın Başbakan kürsüden de söyledi. Bu özellikle ailelerin birleşmesi anlamında Sayın Başbakan bu konuda ciddi bir hassasiyet gösteriyor ve 'bu konuyla ilgili çalışmamız var' dedi. Ümit ediyorum ki bütün beklentileri karşılamasa bile ama en öncelikli, elzem olanların yapılacağına dair bir ümit olduğunu ifade edebilirim."