BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten AYM'ye bomba Balyoz yorumu

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AYM'nin kararını eleştirdi, Balyoz Eylem Planı'nın darbe teşebbüsü olduğunu söyledi.

Abone ol
AYM, Balyoz Davası'nda 230 sanık için hak ihlali kararı verdi. Gerekçeli kararı görmek gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem'' dedi. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını gördükten sonra daha doğru bir değerlendirme yapılabileceğini söyleyen Çelik, Balyoz'u yok saymanın mümkün olmadığını söyleyerek, "Hangi tarafından böyle bir kararı verdi bilmiyorum" diye konuştu. İşte Çelik'in o sözleri;

"Daha öncede söyledik bazılarının asla bu mesele ilgili alakası olmadığının, haklarının ihlal edildiği gibi bir iddia içindeyse Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunabilir, insan hakları mahkemesine bireysel başvuruda bulunabilir demiştik. Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararlarını gördükten sonra bir değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.

"BALYOZ BAL GİBİ DARBE TEŞEBBÜSÜDÜR"

Bana da cezaevinden mektup yazan bir çok tutuklu bulunan bir çok subay var alakam yok diyen. Bu subayların yazdıklarından bende ciddi manada etkilenmiştim. Hangisi kuru hangisi yaş tabi ki buna yargı karar verecek. Balyoz'u yok saymak kendi kendimizi kandırmak ve halkımızın aklıyla alay etmektir bir kere. Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem."