BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.418,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten 600 milyar dolar iddiası

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararlarının ülkeye maliyetini AK Partili Hüseyin Çelik açıkladı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Danıştay'ın yerindelik kararlarından dolayı bu milletin zararı 600 milyar dolar olmuştur'' dedi.

Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) konferans vermek üzere geldiği Kütahya'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Çelik, burada düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de vesayetin yavaş yavaş ortadan kalktığını, milli hakimiyetin gerçek anlamda daha fazla tecelli ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin her geçen gün darbeciler, darbecilik ve cuntalardan yakasını kurtarmaya çalıştığını belirten Çelik, ''Geçmişte yapılan bütün pisliklerin bugün hesabı soruluyor. Millete taahhüdümüz de buydu'' diye konuştu.

Çelik, geçmiş dönemlerde Danıştay'ın yerindelik kararları nedeniyle milletin ciddi anlamda zarar gördüğünü iddia etti.

Son anayasa değişikliğiyle Danıştay'ın yerindelik kararı vermesine engel olunduğunu hatırlatan Çelik, şunları söyledi:

''Geçtiğimiz yıllarda asker her şeye karışır, medya üç günün ikisinde aleyhimize manşet atardı. Eski Danıştay başkanlarından birine 'Adamlarınız Kızılay'da yürüdüğümü haber alsa siz yürütmeyi değil yürümeyi durdurursunuz' dedim. Böyle bir Danıştay vardı. Danıştay'ın yerindelik kararlarından dolayı bu milletin zararı 600 milyar dolar olmuştur. Anayasa değişikliğiyle millet kendi kaderine el koydu ve 'Yerindelik kararı veremezsiniz' dedi. Özelleştirme yapıyorsunuz 'Bu kamu yararına mı?' diyorlar. Kamu yararına olup olmadığını milletin iradesiyle oluşturulmuş hükümet ve uzmanlar bilmiyor da siz mi biliyorsunuz?''

''Eskiden yurt dışında pasaportumuzu görünce burun kıvırırlardı''

Çelik, ülkenin genel durumu iyi olursa yurt dışında vatandaşlarının yürüyüşünün bile değiştiğini belirtti.

Bir ülkenin yurt dışındaki itibarının pasaportunun gördüğü itibar kadar olduğunu söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

''Eskiden yurt dışında pasaportumuzu görünce burun kıvırırlardı. Çünkü Türkiye'den gelen ya iş bulmaya ya da iltica etmeye gelmiştir. 1980'li yıllarda mesela İngiltere'de Heathrow Havalimanı'na indiğimizde gördüğümüz muamele buydu. Ancak bugün Türk delegasyonundan bir üye yurt dışına gittiği zaman herkes için ilgi odağı oluyor. Bu tesadüfen olan bir şey değil. Bunun kıymetini biliyoruz, bilmeye devam edeceğiz.''