BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik PKK'nın neden saldırdığını anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, muhalefete çattı, "PKK'nın birilerin ekmeğine yağ sürüyor" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, terördeki tırmanışın asıl nedeninin bölgede AK Parti'nin güçlenerek PKK'nın desteğini kaybetmesi olarak gösterdi. Artan terör olaylarıyla ilgili muhalefetin tutumunu eleştirdi, PKK'nın kan kaybettiğini iddia etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. CHP'nin "Yargı arka bahçemiz olsun" dediğini söyleyen Çelik, terör olaylarının tırmanmasını AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'daki etkinliğinin artmasına ve PKK'nın etkinliğini yitirmesine bağladı.

"TERÖR BİRİLERİNİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR"

Çelik, Fatih Altaylı'nın "Terör neden hortluyor?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Sebep şu; şimdi bir kere Doğu'da, Güneydoğu'da AK Parti birinci parti. Kürtler, AK Parti'nin etnisite bir parti olmadığının farkında. İlk defa devlet onların yanağını okşadı. AK Parti'den görüyor vatandaş bunu. Bu PKK'nın etkinliğini azalttı. Abdullah Öcalan'ın kendisini göstermesi gerekiyordu. Türkiye bir hukuk devleti oluyor. Türkiye'de insan hakları gelişiyor. Kürt Kürtlüğü'nden utanmazsa terör neden olsun. Reformlar olduğunda BDP İşçi Partisi gibi bir parti olur. MHP'nin de işine gelmez. Biri Türk, biri Kürt milliyetçiliği üzerinden siyaset yapıyor. Terörün devam etmesi birilerinin ekmeğine yağ sürüyor." 

"PKK TÜRKİYE'DE ETNİK BİR ÇATIŞMA YARATAMADI"

Doğu ve Güneydoğu'da çocukluktan itibaren bir kin ve nefret duygusu aşılandığını ifade eden Çelik, "PKK tüm gayretlerine rağmen Türkiye'de etnik bir çatışma yaratamadı. Kim ne derse desin Kürtler ve Türkler'in aynı dine mensup olması, aynı camide namaz kılması, aynı kıbleye dömesi bunu engelledi. Çocukluktan gelen bu kini ve nefreti öldürmeye çalışmamız, sevgiyi büyütmeye çalışmamız lazım" dedi.

HALKALI'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Halkalı'daki bombalı saldırıyla ilgili de konuşan Çelik, "Çok üzücü bir olay, hayatını kaybedenlerin hepsine rahmet diliyorum. Bu olayla ilgili özel öğrendiğim bir şey henüz yok. Herhangi bir yerde kullanılan bir bomba türüyle aynı olabilir. Failler aynı teröristler olabilir. Neticede bu sonucu değiştirmiyor. Bir insanın öldürülmüş olması, önemli olan bu. Her terör hadisesinden sonra 'Bu son olsun' diyoruz. Kime, nerede, ne zaman rastlayacağı belli olmayan bir olay. İstanbul Emniyetinin öteden beri bu tür olaylara karşı başarılı olduğunu biliyoruz. Önceden tespit etme ve önleme açısından İstanbul polisi çok önemli başarılara imza attı" diye konuştu.