BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çelik: Evet'i vur, gerisine karışma!

Bakan Faruk Çelik, “Hedefimiz, devleti ihtilal görüşünden kurtarmak. 'Evet' mührünü vurun gerisine karışmayın” dedi.

Abone ol

Referandumun devletin ayağının altındaki prangaları kaldıracağını belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Ayağında prangalar olursa devletin ayakta durması mümkün değildir” dedi.

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine; Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kısa bir süre önce ilçede meydana gelen gerginliğe göndermede bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik, İnegöl'ün, Türkiye'nin mozaiği olduğunu belirterek, "Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine herkesin buluştuğu güzel bir ilçemizdir. İnegöl; barış, kardeşlik, ticaret, sanayi, mobilya, köfte, kaplıcalar şehridir. Hiç kimse İnegöl'ün güzelliklerini karartamayacaktır" diye konuştu.

‘ORDU HÜKÜMETİN EMRİNDEDİR’

Ordunun, herkesin göz bebeği olduğuna işaret eden Çelik, "Ordu, Türkiye'nin güvenliğinden sorumludur. Hükümet milletin yönetiminden sorumlu, millet sorumluluğu hükümete veriyor. Ordunun görevi, hükümetin emrinde Türkiye'yi kötü güçlere karşı korumak. Bir türlü bu olmuyor, elmalar ile armutlar birbirine karışıyor. Yönetilemeyince, bakanlar, başbakanlar idam ediliyor ve ihtilal oluyor. Sendikalar ve partiler kapatılıyor, demokrasi askıya alınıyor” dedi.

"REFERANDUM PRANGALARI KALDIRACAK"

Türkiye'de sağlıklı bir demokrasi olsaydı, Türkiye'yi ikiye katlamanın çok kolay olabileceğini ileri süren Çelik, Türkiye'nin ayağı altında olan prangaların referandumdan sonra kalkacağını kaydetti.

Çelik, “Devletin ayağında prangalar olursa ayakta durması mümkün değildir. Amacımız, devleti bu ihtilal görüşünden kurtarmaktır. Anayasa değişikliğinin bir satırına kimse itiraz edemiyor. Anayasa Mahkemesi, yapılan değişikliği mevcut anayasanın çok önünde olduğu görüşünü verdi. KESK, 'hayır'cı. KESK, şimdi toplu görüşmelerini, referandum sonrasına ertelemek istiyor. Çünkü, toplu sözleşmeye geçecekler. Yani 'evet' diyeceklerini söyleyemiyorlar. 'Hayır' diyenlerin birçoğu yaptığımızın doğru olduğunun farkındadır" şeklinde konuştu.

‘EVET MÜHRÜNE VURUN, GERİSİNE KARIŞMAYIN’

İnegöl'ün Bursa'nın önemli bir şehri olduğunu dile getiren Çelik, "'Evet' oyu vermeniz bizce yeterli değil. 'Evet' oylarının çok yukarı bir bantta gerçekleşmesi gerekiyor. Hiç çekinmeyin, hiç sıkılmayın, bu iktidar, bu başbakan önünüzü aydınlatacak. 'Evet' mührüne vurun, gerisine karışmayın" dedi.