BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Celal Talabani Türkiye'ye bir Kürt kedi bile vermeyiz demişti!

IRAK'ın bir dönem cumhurbaşkanlığı yapmış olan Celal Talabani dün hayatını kaybetti. Sosyal medyada çok konuşulan Talabani'nin 2007 yılında söylediği söz yeniden gündeme oturdu.

Abone ol

2013 yılında koma geçirdikten sonra tekrar Irak'a dönen 84 yaşındaki Celal Talabani, tedavi için yeniden Almanya'ya gitmişti. Almanya'da hayatını kaybeden Kürt siyasetçinin 10 yıl önce söylediği söz sosyal medyanın yeniden gündemine geldi.

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından 2007 yılında düzenlenen saldırıda 12 asker şehit olmuştu. Dağlıca'da gerçekleşen hain saldırı sonrasında Irak Devlet Başkanı Celal Talabani açıklama yapmıştı.

İşte Talabani'nin o dönem yaptığı açıklama dün yeniden akıllara geldi ve sosyal medyanın gündemine oturdu. 2007 yılında Talabani, Hakkari'de hayatını kaybeden şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek Türkiye'ye Kürt bir kedi bile vermeyeceğini söylemişti.

İŞTE CELAL TALABANİ'NİN O AÇIKLAMASI

Şehit ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Türkiye bizden PKK yetkililerini istiyor. Kürt yetkililerin yakalanması ve teslim edilmesi gerçekleşmeyecek bir rüyadır. Biz, değil bir Kürt'ü bir Kürt kedisini bile teslim edemeyiz.

Celal Talabani yerine geçecek oğlu kimdir? Yahudi eşi ve...