BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.495,59
HABER /  DÜNYA

Celal Talabani öldü mü? Son dakika açıklama!

Bazı internet haber portalları ve sosyal medya hesapları Irak eski Devlet Başkanı Celal Talabi'nin öldüğünü iddia etti... Talabani'nin ofisi yalanladı. Ancak Irak Devlet Televizyonu Celal Talabani'nin öldüğünü duyurdu.

Abone ol

IRAK eski Cumhurbaşkanı Celal Talabi'nin öldüğü iddiası bir anda gündem oldu.

Bazı haber portalları ve sosyal medya hesapları Celal Talabani'nin vefat ettiğini duyururken, Talabi'nin ofisi iddialarla ilgili açıklama yaparak iddiayı yalanladı. Ancak son dakika açıklaması Irak Devlet Televizyonu'ndan geldi. 

Irak Televizyonu, Celal Talabani'nin öldüğünü duyurdu.

"VEFAT ETSE BİZ AÇIKLAMA YAPARIZ' DEDİLER

Irak televiçyonunun haberinden önce açıklama yapan YNK Politbüro üyesi Hamdî Hacî Xalî, “Mam Celal yaşıyor, sağlığı da gayet yerinde” dedi. Hamdî Hacî Xalî sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bazı haber kanalları Mam Celal’in vefat ettiği haberlerini yayımladı. Ancak bu haberler doğru değil. Eğer vefat etse, biz açıklama yapardık.”

Bu açıklamayı Talabani'nin ofisinden yapılan açıklama takip etti. Talabani'nin ofisi de "Mam Celal" lakaplı Talabani"nin öldüğü iddialarını reddetti.

IRAK DEVLET TELEVİZYONU DUYURDU: MAM CELAL ÖLDÜ!

 Ancak Kürt medyası Celal Talabani’nin sağlık durumunun kötüye gittiğini duyurmaktan geri kalmadı. Son olarak Irak Devlet Televizyonu Celal Talabani'nin öldüğünü duyurdu. 

Celal Talabani yerine geçecek oğlu kimdir? Yahudi eşi ve...

GEÇEN AY ALMANYA'YA TEDAVİYE GİTMİŞTİ

YNK Genel Sekreteri ve Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani, geçtiğimiz ay tedavi olmak üzere Almanya'ya gitmişti.

2012'DE FELÇ GEÇİRİP KOMAYA GİRMİŞTİ 

Celal Talabani 18 Aralık 2012 tarihinde felç geçirmiş ve sonunda komada olduğu rapor edilerek Bağdat'ta yoğun bakıma alınmıştı. 20 Aralık tarihinde tedavi için Almanya'ya giden Celal Talabani 19 Temmuz 2014 tarihinde tedavisinin ardından 18 ay sonra Irak'a geri dönmüştü.

83 yaşında hayatını kaybeden Celal Talabani, 2012 yılında beyin kanaması geçirmesinin ardından eşi Hero Talabani ve oğlunca adeta kamuoyundan saklandı.