BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  DÜNYA

Celal Talabani öldü iddiası ortalığı sarstı

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin öldüğü iddia edildi. İddiayı veren ise Irak'ın yarı resmi televizyonu oldu. İddia yalanlandı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan Irak Cumhurbaşkaın Celal Talabani'nin öldüğü öne sürüldü. Haberi duyuran Irak'ın yarı resmi televizyonu El Irakiye oldu. Irak Cumhurbaşkanlığı ise haberi yalanlayarak "vefat etmedi, durumu kritik" açıklaması yaptı.

Irak Cumhurbaşkanlığı sabah yaptığı açıklamada Talabani'nin dün akşam rahatsızlanarak acilen hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu.


MALİKİ İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA HASTANELİK OLMUŞTU

  Talabani'nin, Başbakan Nuri Maliki'yle dün akşam yaptığı görüşmenin ardından beyin kanaması geçirmişti. Hastaneye kaldırılan Talabani'nin felç olduğu haberleri gelmişti.

celal-talabani.jpg

CELAL TALABANİ'NİN UNUTULMAZ FOTOĞRAFI

celal-talabani-fotoğraf.jpg

IRAK TELEVİZYONUNUN ÖLDÜ İDDİASI

Irak'ın yarı resmi El-Irakiye televizyonu ile Irak Rafideyn televizyonu Cumhurbaşkanı Talabani hayatını kaybettini duyurdu. Aynı haberi Lübnan televizyon kanalı Press TV de verdi.

Buna karşılık El Bağdadiye televizyonu ise Talabani'nin vefat haberini yalanladı...

CUMHURBAŞKANLIĞI : ÖLMEDİ DURUMU KRİTİK

Irak Cumhurbaşkanlığı konutundan 'öldü' haberlerine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Celal Talabani'nin vefat etmediği fakat durumunun kritik olduğu açıklandı...

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI : HAYATTA

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Talabani'nin hayatta olduğu bildirildi.

TALABANİ'NİN SİTESİ: BİTKİSEL HAYATTA

Celal Talabani'ye yakınlığı ile bilinen Peyanmer sitesi ise Cumhurbaskani Talabani'nin beyin kanaması sonrası bitkisel hayatta olduğunu açıkladı 

IRAK'IN YARI RESMİ SİTESİ: BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Irak’ın yarı resmi televizyonunun internet sitesinde de Talabani'nin "beyin ölümünün" gerçekleştiği iddiası yer aldı.

TALABANİ'NİN ANKARA TEMSİLCİSİ : GERÇEK DEĞİL

Kurdistan Yurtseverler Birliği Ankara temsilcisi Behruz Galali de Radikal’e yaptığı açıklamada Talabani’nin öldüğüne ilişkin çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Galali, Irak’a hareket ettiğini de açıkladı.

ALLAH RAHMET EYLESİN

Sosyal medyada ise Talabani'nin öldüğü iddialarına rağbet edenler hemen başsağlığı mesajları yayınlamaya başladılar. Bu isimlerin başında da Ortadoğu uzmanı Suriye kökenli gazeteci Hüsnü Mahalli geliyordu.

İşte atılan twitler;
screen-shot-2012-12-18-at-2.58.20-pm.png

screen-shot-2012-12-18-at-3.14.31-pm.png
screen-shot-2012-12-18-at-3.16.55-pm.png