BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16

Celal Doğan İle Dobra Dobra

Ülkemizin yetiştirdiği; yaptıklarıyla arkasında iz bırakan, hizmet sevdalısı bir isim Celal Doğan. Kendi deyimiyle “Gazi” isminin bedeli ağırdır, Gaziantep’i yönetenlerinde sorumluluğu yüksek. Bu bilinç ve şiarla toplumun müşterek faydası için kişisel ce

Merhabalar,

Ülkemizin yetiştirdiği; yaptıklarıyla arkasında iz bırakan, hizmet sevdalısı bir isim Celal Doğan. Kendi deyimiyle “Gazi” isminin bedeli ağırdır, Gaziantep’i yönetenlerinde sorumluluğu yüksek.  Bu bilinç ve şiarla toplumun müşterek faydası için kişisel cesaret, kararlılık ve sabırla ne yapılması gerekiyorsa onu yaptım. Öncelikle Gazianteplilerin, ülkemizin ve dünyanın saygısını kazanmak ve hala her gittiğim yerde “başkanım hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek karşılanmak benim için en büyük keyiftir. Hizmet sonu olmayan uzun bir yoldur. Azimle, sabırla inanarak ve inandırarak toplumun ışığı olmayı, önder ve örnek olmayı ve bu sorumluluğu taşımayı gerektirir. Yaşamak ve yaşatmak için her yeni güne “Merhaba” diyeceksiniz ve çok çalışacaksınız.

  

Ailesi ve torunlarıyla çıkacağı Slovenya seyahati öncesinde Celal Doğan ile bir araya geldik. Dostça el sıkıştık,  “Başkanım” dedim, tatil deyince aklınıza ne geliyor;” Ben çalışarak dinlenirim” dedi.

Celal Doğan’ı tatil konusunda konuşturmak hiçte kolay olmadı. Ben tatil dedim o hizmet dedi. Yalın ve vakur kendine özgü şivesi ile babacan, içten, kısa ve öz konuştu. Turizm denildiğinde akla deniz, kum, güneş gelmemeli.  

  

Turizm çok yönlü dinamikleri olan geniş kitleleri, farklı amaçları içerisinde barındıran, üretken bir yapıya sahip olmalıdır. İnanç turizmden tutunda kültür turizmine kadar, sağlık turizminden kongre turizmine kadar ülkemiz turizmini ele aldığımızda Anadolu da antik değerlerimiz vardır. Benim Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım dönemlerde de hep vurguladığım bir husus vardı otantik olmak lazım. 467 eseri koruma altına alıp, eski Antep evlerini onarmıştık.  Zeugma Müzesi  Belkıs harabeleri, Yesemek, anıtmezarlar, Antep’e gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Antep’te 13 medeniyet var ve her birinin bıraktığı ayrı bir iz, ayrı bir sesleniş var.  

Antep’te Oturup da Fransız Lokantası Açamazsınız

Fransa’dan ya da Almanya’dan gelen bir turiste Cafe de Paris soslu bonfile yada Şinitzel yerine kendi mutfağımızı kabul ettirmeliyiz. Otantik olmalıyız; sunumumuzla, servisimizle, insan kaynağımızla lezzetlerimizin ve bizi biz yapan kültürümüzün değerleriyle hayranlık uyandırmalıyız. Gaziantep’i ziyaret etmiş bir turistin dünyanın her hangi bir yerine gittiğinde tiramisu’yu değil Gaziantep’te yediği havuç dilimini ya da kuru baklavamızı, yöresel yemeklerimizi, gezip gördüğü antik değerlerimizi, Türk insanının misafirperverliğini anlatması değerlidir.

Turizm Yatırımlarımızı Doğayı Tahrip Etmeden Yapalım

Otel yatırımcılarının, turistlik işletmeleri yaparken bulundukları bölgelerin doğasını tahrip etmeyen o bölgenin coğrafi konumundan tutunda kendine özgü mimari yapısını yansıtan, çevreye duyarlı, doğayı ve denizleri koruyan yatırımlar yapmaları gerekmektedir.

  

Benim Tatil Tercihimde;  Doğa, Orman, Toprak ve Anadolu İnsanın Yüreğinin Sıcaklığı Olacak

Türkiye’nin kıyı şeridi eşsiz koyları, masmavi bir yolculuk misali, Ege’de ayrı, Akdeniz’de ayrı, Karadeniz’de ayrıdır güzellikleri. Her birinin ülkemiz için değeri büyüktür. Bana soracak olursanız denize az giderim. Yaylalara gitmeyi, dağlarla, taşlarla, yemyeşil doğayla buluşmayı severim. En son tatil tercihimde Karadeniz’e gittim Rize İkizdere’ye insanıyla, doğasıyla çok güzeldi.  Dünyada ise Güney Amerika ve  Asya ülkelerini gezmeyi tercih ederim.  İstanbul’da ise sessiz, huzurlu, dingin atmosferi ile şehrin tam ortasındaki kaliteli ve çok emek verilmiş Taba Luxury Suites & Hotel’de dinlenmeyi tercih ediyorum ve bu oteli İstanbul’a gelenlere tavsiye ediyorum.

  

Hayat Tecrübesi Vahiy Yoluyla Gelmez

Yaşanmışlık, Çalışmak ve Okumak Gerekir

Sanayide İş Üreten Adama Ceketimi Veririm

Hayat tecrübesinin mektebi yoktur.  Başarı neye endekslendiğinize neyi hedeflediğinize bağlıdır. Toplumun huzuru, çıkarı, mutluluğu yoksa o başarı benim için başarı değildir. Müşterek yaşamanın birlikte yaşamanın keyfini çıkarabilen bir toplum ortaya çıkarabilirseniz başarı benim için işte ozaman başarıdır yoksa hiçbir anlamı yoktur.

  

Hayat Her Zaman Düz Değildir

Gaziantep’in altyapısına 1750 km kanalizasyon yaptık 2040 yılına kadar Antep’in su sorunu yok.  Ben Antep’e göreve geldiğimde 115 küçük ölçekli fabrika vardı ben görevi bıraktığımda 585 fabrika vardı. Şahintepesi’de sevinçten ağlardım. Sanayide İstihdam yaratacak adama ceketimi veririm ben. Üreten bir şehir 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapılıyor. “Fabrika tarlası üreten bir şehir, çalışan bir şehir, havaalanından parklarına, otellerinden sportif başarılarına geleceğe adımlayan diyalogların ve gelişmenin yaşanıldığı bir kent” diye ifade ederken duygulanan Celal Doğan’ın Gaziantep’e ve Türkiye’ye sevdası gözlerinde parlayan ışıktan, yüzünde beliren manalı tebessümden apaçık belli oluyordu.  

Marka Şehir

Önemli olan markalaşmaktır. Siz marka değeri üretirseniz mesafeye gerek kalmaz o kendi kendine koşar.

Hizmet sevdalısı, cesaretiyle ve yüreğiyle insana ve topluma adanmış bir ömür… Ülkemizin yetiştirdiği bu değerli isim kısa, öz ve dobra dobra konuşan Celal Doğan. Ben de Başkanın engin tecrübesi, duygu ve düşüncelerinin olduğu bu keyifli sohbeti sizlerle paylaşmak istedim.

Tatil Tadında Kalın