BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  GÜNCEL

Çektirdiği diş hayatına mal oldu!

Kalp hastası üniversiteli genç kız dişini çektirdikten sonra hastanelik oldu. İşte onun hayatına mal olan korkunç olay

Abone ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 3. sınıf öğrencisi kalp hastası genç kız, diş çektirdikten sonra enfeksiyon kaptığı için yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti

Edinilen bilgiye göre, OMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü 3. sınıf öğrencisi Münevver Yersel (24), yaklaşık iki yıl önce kalp kapakçıklarından ameliyat oldu.

Nisan ayında diş çektiren ve enfeksiyon kapan genç kız, 4 gün önce OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybeden Yersel'in cenazesi memleketi Amasya'nın Taşova ilçesine getirildi.

Tabutunun üzerine beyaz gelinlik konulan genç kız, baba evinden helallik alınması sonrası Merkez Çarşı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehli köyünde toprağa verildi.

Cenazede güçlükle ayakta durabilen baba İsmail Yersel'i yakınları teskin etmeye çalıştı. Cenazeye, genç kızın ailesi, yakınları ve öğrenci arkadaşları katıldı. Münevver Yersel'in memur baba, ev hanımı annenin üç çocuğun en büyüğü olduğu öğrenildi.

BABANIN YAPTIĞI DİKKATSİZLİK KIZINI CANINDAN ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]İzmir'de kamyonunu evinin önüne park etmek isteyen bir kişi, yanlışlıkla çarptığı kızının ölümüne neden oldu.

Nakliyecilik yapan babası Cahit Altıntaş'ın, Buca ilçesi 3 Sokak'ta bulunan evlerine geldiğini görünce kamyonun kasasına binmeye çalışan 10 yaşındaki Sinem Altıntaş, geri manevra yapan 34 BSM 99 plakalı aracın altında kaldı.
Olayı gören vatandaşların uyarmasıyla kızına çarptığını anlayan baba Cahit Altıntaş, ağır yaralanan kızı Sinem Altıntaş'ı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Sinem Altıntaş, hastanede hayatını kaybetti.

KATİL VİSKİ SONUNDA BULUNDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Bodrum'da 3 Rus rehberin ölümüne, 21'inin zehirlenmesine neden olan içkinin dağıtımını yapan Ankaralı firma da, faturaları da sahte çıktı.

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan incelemede, içerisinde normalin üç katı metil alkol bulunan "Mister Burdon" marka viskinin ithalatındaki bandrollerin gerçek olması ise dikkat çekti. Tütün ve Alkol Piyasası Kurumu'yla Tarım Bakanlığı ithalatın nasıl gerçekleştiği konusunda net bir açıklamada bulunmadı.Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre içkilerin ithalatını KKTC'den Jasmin adlı firma gerçekleştirdi. 12 bin şüpheli içki Birlik Gıda adlı bir firma tarafından Antalya, Mersin, Muğla ve Ankara'ya dağıtıldı. Ancak Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu ekipleri, dağıtımı yapan Birlik Gıda firması için Ankara'nın Mamak ve Çankaya ilçelerinde gösterilen adreslerin sahte olduğunu belirledi. Şirketin kullandığı faturalarında sahte olduğu anlaşıldı. Bakanlık önceki gün yayımladığı basın bülteninde rehberlerin katıldığı tur teknesinde içilen 5 marka içkinin ismini vermiş ti. An cak Ta rım Ba kan lı ğı dün ak şam sa at le - rin de yaptığı açıklamada bunlardan 4'ünü akladı ve "Mister Burdon" marka viskinin normalin yaklaşık üç katı (154.38 g/hl(gram/hektolitre) metil alkol içerdiğinin tespit edildiğini bildirdi.

METİL ALKOL ZEHİRLENMESİ
Açıklamada tura katılan ve rahatsızlanan kişilerin ortak beyanının viski içtikleri olduğu ve ilk teşhisin, metil alkol zehirlenmesi olarak belirlendiği ifade edildi.

GÖRÜRSENİZ İHBAR EDİN
Bakanlık ikinci bir uyarıya kadar "Mister Burdon" marka viskinin kullanılmaması uyarısında bulunarak, vatandaşlardan da bu ürünün satışını gördükleri yerleri, Bakanlığın ''ALO 174 Gıda Hattı'' na bildirmelerini istedi.

Sahte içki üretimi yaparak ölüme sebep olanlar hakkında 'Taksirle Adam Öldürme' suçundan dava açılıyor. Bu suç 2 yıldan 15 yıla kadar ceza öngörüyor. Suçun bilinçli taksirle işlendiğinin belirlenmesi üzerine ise TCK'nın 22. Maddesi'nin üçüncü bendine göre ceza üçte bir oranında artırılıyor. İstenilen ceza 3 yıldan 22.5 yıla çıkıyor.

SAHTE İÇKİ NASIL ANLAŞILIR?
Alkollü içkileri, 'TAPDK Satış Belgesi' olan perakende satıcılardan alın. Kapağı üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı ve TAPDK logolarını taşıyan bandrol bulunmayan, bandrolü yırtık veya yıpranmış olan şişeleri almayın.

Bandrol üzerindeki logolar yukarı-aşağı yönde hareket ettirildiğinde ve farklı açılardan bakılmak suretiyle kontrol edildiğinde, maviturkuvaz renk dönüşümüne dikkat edin. Kapağı açık olan alkollü ürünü satın almaktan kaçının.

Kapağında enjektör deliğine benzer delik bulunan şişeleri almayın. Şişesinin arka yüzünde tüketiciyi bilgilendirme amaçlı Türkçe etiket olmasına özen gösterin.