BIST 9.580
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL

'Çektiğiniz para sahte' deyip dolandırdılar

Telefon dolandırıcıları bu kez bir ev kadınını dolandırdı. Üstelik "Bankadan çektiğiniz para sahte, değiştireceğiz" diyerek

Abone ol

Adana'da bir ev kadınını hedef seçen dolandırıcılar, "Bankadan çektiğiniz para sahte, onu gerçeğiyle değiştireceğiz" diyerek kandırdı.

Olay, Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Kendisini "Komiser Ahmet" olarak tanıtan kişi Sevilay Güvercin'e (50) telefonla ulaşarak "Bankadaki paranıza terör örgütü el koyacak. Hemen çekin söyleyeceğimiz yere bırakın size geri vereceğiz" dedi. Bu sözler üzerine paniğe kapılan Güvercin, hemen evden çıkıp Kenan Evren Bulvarı üzerinde bulunan bankaya gidip hesabında bulunan 11 bin lirayı çekti. Bankadan çıktıktan sonra yaklaşık 1,5 kilometre Güvercin, telefondaki dolandırıcının "Çektiğin paralar da sahte, gerçeğini vereceğiz. Paraları şimdi elektrik direğinin yanındaki çöplüğe bırakıp oradan ayrıl" dedi.

11 BİN LİRAYI ÇÖPE BIRAKTI

Telefondaki dolandırıcının tüm dediklerini bire bir yapan Güvercin, elindeki 11 bin lirayı çöplerin içine koymak için gitti. Bu arada evden bankadan para çekmek için ayrıldığından yakınları polisi arayarak Güvercin'in gittiği bankanın adresini ve telefon numarasını verip "yakınımız dolandırılıyor yardım edin" diye ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis bankanın önüne geçip Güvercin'in telefonun aradı ancak sürekli meşgul çalıyordu. Bu arada Güvercin zanlıların söylediği yere çöpe parayı bıraktı. Daha sonra da olay yerinden uzaklaştı. Ancak buna rağmen Güvercin'e ulaşılmasını engellemek için zanlılar parayı alıp olay yerinden uzaklaşana kadar telefonu bir türlü kapatmadı. Zanlılar olay yerinden uzaklaştıktan sonra telefonu kapatınca polis Güvercin'e ulaştı, ancak zanlılar 11 bin lirayı alıp kayıplara çoktan karıştı.

Olay yerine çok sayıda yunus ve güven timleri ile birlikte yankesicilik dolandırıcılık ekipleri sevk edildi. Bir taraftan çevredeki işyeri ve apartmanlarının güvenlik kameralarını inceleyen ekipler bir taraftan da şüpheli şahıslar aradı. Yapılan tüm çalışmalara rağmen parayı alan dolandırıcının izine ulaşılamadı.

Kendisini nasıl dolandırıldığını polise anlatan Sevilay Güvercin olayın şokunu uzun süre atamadı. "Ah nasıl dolandırıldım ?" diyen Güvercin parayı nasıl kaptırdığını şöyle anlattı:

"Paramın terör örgütüne aktarılacağını söylediler. Bankadan 11 bin lirayı çektim. Bu kez paranın sahte olduğunu ve gerçeğiyle değiştireceklerini anlattı. Parayı vermek istemiyorum ama polis olduğunu söyleyince korktum. Kimse ben dolandırılmam demesin. Ben dolandırıldıktan sonra her kes dolandırılır. Çünkü o an her şeyi unutuyorsun."

(İHA)