BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Çekmeköy metrosu rekor kıracak

Kadir Topbaş, Çekmeköy Metrosu'nun 38 ayda tamamlanacağını ve bunun bir rekor olduğunu belirtti.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköy'de toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Kadir Topbaş, Çekmeköy Metrosu'nun 38 ayda tamamlanacağını ve bunun bir rekor olduğunu belirtti.

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden İstanbul'un tecrübeli belediye başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköy'de toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Açılış törenine Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'da katıldı. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyanın İstanbul'u izlediğini ifade ederek, 'Geçmişte İstanbul'da tek çift plaka uygulayalım, hava kirliliğine çare olsun denilirdi. Bugün 3 milyon araç olmasına rağmen bunu konuşmuyoruz. Paris'te buna geçildi. Birileri 'Paris yapacağım İstanbul'u diyor. O Paris'te hava kirliliği hat safhada. Biz dünyaya medeniyet öğretmiş bir milletiz' dedi.

'Her yerde metro, her yere metro' dediklerini hatırlatan Topbaş, 'Üsküdar-Çekmeköy-Taşdelen hattına 38 ay hedef koyduk. Dünya rakoru. Dünyada metroları devlet yapıyor. Dünyada tek bu ölçekte. bu yoğunlukta kendi bütçesinden metro ağları oluşturan başka belediye yok. Dünyadan örnek verilirken bize sorsunlar. Biz doğrusunu kendilerine anlatırız. Dünyanın nasıl geliştiğini, şehirlerin nasıl olduğunu oralardaki toplantılarımızda incelemekteyiz. Tokyo'nun trafiği kontrol merkezinden, Kore'yi, Berlin'in trafiğini kontrol merkezinden her birini hepsini yer yer inceledim. Bir fikre vardım. Bu bizim bu kente hizmet etmek için dünya modelleri takip eden onların geliştirerek İstanbul'a uygulama heyecanı ile yaptıklarımızdır. İstanbul trafik kontrol merkezi dünyada bir numara. Bir her şeyde bir numara olmak zorundayız. Kaybettiklerimizi telafi etmek için çok çalışmamız gerekiyor' diye konuştu.

Çekmeköy'e yatırımların sürdüğünü ifade eden Topbaş, 'Metro hattı 2015 yılında tamamlanacak. Şile'den gelecek olanların aktarma ile İstanbul'a erişimlerine sağlanmış olacak. Çekmeköy'e metronun gelmesi, sadece Taksim, Kartal, havalimanına ulaşmak değil. Marmaray'a gidip aktarma ile hızlı trene, Ankara'ya, uzak doğuya Londra'ya Avrupa'ya gitmek demek. Çekmeköy'de bir istasyondan dünyaya erişebileceksiniz. Medeniyet bu, hizmet bu' şeklinde konuştu.

Geleceğin daha farklı olacağını söyleyen Topbaş, 'Çekmeköy daha farklı olacak. Türkiye'nin geldiği nokta geçmişle mukayese edilemez. Ardı arkası kesilmeyen yatırımlar yapmaktayız. Devlete hiç borcumuz yok, kasada paramız var' dedi.

Kadir Topbaş daha sonra yapımı tamamlanan, 'Çekmeköy Meydan Düzenlemesi, Alemdağ Sosyal ve Kültür Merkezi ve Nişan Tepe Parkı'nı açtı. Nikah sarayı ve kapalı pazar yerinin ise temeli atıldı.