BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  DÜNYA

ÇEKEN AKINTI” NEDENİYLE BOĞULMALARA KARŞI KAMPANYA

Karadeniz sahillerinde her yıl yüzlerce kişinin ölümüne neden olan “çeken akıntı”ya karşı vatandaşları bilinçlendirmek için kampanya başlatı...

Abone ol

Karadeniz sahillerinde her yıl yüzlerce kişinin ölümüne neden olan “çeken akıntı”ya karşı vatandaşları bilinçlendirmek için kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında düzenlenen çalıştayda konuşan İstanbul Valisi Mutlu, “Ümit ediyoruz ki yapılan bütün bu çalışmaların sonuçlarını hemen bu yıl itibariyle alabiliriz ve tek bir can daha kaybolmaz” dedi.
Karadeniz sahillerinde ölümlere neden olan “çeken akıntı”yla ilgili olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim görevlileri tarafından yapılan araştırmanın ardından “Akıntıya Tutulma, Yaşama Tutun” sloganıyla kampanya başlatıldı. İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın desteğiyle başlatılan kampanya kapsamında çeken akıntının yol açtığı boğulma olaylarına karşı okullarda gösterilmek üzere Çağla Kubat’ın rol aldığı 20 dakikalık bir kısa film ve üç adet kamu spotu çekildi.
Kampanya kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde “Akıntıya Tutulma, Hayata Tutun” çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Jandarma Komutanı Mehmet Artar, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda, Karadeniz’e özgü “çeken akıntılar” hakkında bilgilendirme yapıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Son 6 yıl itibariyle 195 cana mal olmuş , acıları hanelerde çok derin yaşanmış boğulma vakalarıyla ilgili almamız gereken yoğun tedbirler vardı. Ne yapılması gerektiği konusunda geçen yıldan itibaren çok yoğun çalıştık. Halkın bilinçlendirilmesine çok önem verdik. Bu projeyi hazırlayan başta İl Jandarma Komutanlığımız olmak üzere İstanbul Teknik Üniversitemize, değerli hocalarımıza ve İl Afet Acil Müdürlüğümüze gösterdikleri yakın hassasiyet nedeniyle teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Doğanın gücü karşısında çaresiz kaldıklarını ancak yapılan çalışmalarla önlemler aldıklarını vurgulayan Vali Mutlu, “Vatandaşlar yoğun bir şekilde yaz aylarında serinlemek için, bir hafta sonunu keyifle geçirebilmek için ağırlıklı olarak Karadeniz sahillerine özellikle Şile’ye ve farklı plaj noktalarına gidiyorlar. Denizin hemen kıyısında çokta açıklarda olmamakla beraber kıyısında serinlemeye çalışıyorlar. Denizin on metre ilerisinde boyu geçmeyen sularda bir anda yitirilen canlar haberlere yansıyor ve ocaklar sönüyor. Hiçbir şey yapamamanın, denizin, doğanın bu gücü karşısında çaresiz kalmanın hep ızdırabını çekiyoruz. Yaz aylarında gelen haberler hep içimizi burkuyor. Topluluğumuza karşı sorumluluğumuz ve bilgilendirme noktasında önemli bir çalışmayı başlatmış olmanın huzuru içerisindeyim. Ümit ediyoruz ki yapılan bütün bu çalışmaların sonuçlarını hemen bu yıl itibariyle alabiliriz ve tek bir can daha kaybolmaz” ifadelerini kullandı.
Çalıştayın ardından Vali Hüseyin Avni Mutlu, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Su Altı Arama Kurtarma ekiplerinin standını ziyaret etti. Vali Mutlu, ekiplerden donanımlar hakkında bilgi aldı.