BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  POLİTİKA

Ceceli söyledi Davutoğlu eşlik etti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam Dünyası Kültür Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Konya'nın İslam coğrafyasının yükselen yıldızı olduğunu söyleyen Davutoğlu, Mustafa Ceceli'nin söylediği ilahiye de eşlik etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna savaşındaki Sırp 'sniper' keskin nişancı ile IŞİD'in, PKK'nın, Suriye rejiminin 'sniper'ı aynı hasta ruhu taşıdığını söyledi. Batı'yı Türkiye'deki teröre sessiz kalmakla suçlayan Davutoğlu, Türkiye'nin imkanlarını Türkiye'ye sahip çıkmak için kullandıklarını kaydetti. Bu arada Sare Davutoğlu ile birlikte katıldığı Konya'daki programı Davutoğlu-Ceceli düeti damga vurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam Dünyası Kültür Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı ve Kutlu Doğum Haftasına özel "Bütün Diller Onu Söyler" programına katıldı.

İslam dünyasının turizm başkenti olması nedeniyle Konya'da

Ülkemize yönelen terörün, etrafımızı saran ateş çemberinin gündemimizi esir almasına asla izin vermeyeceğiz.

bulunduklarını anımsatan Davutoğlu, İslam dünyasının her köşesinden gelenler ile olmaktan gurur duyduğunu aktardı.

Dostları Yusuf İslam ve Dr. Ömer Faruk Abdullah'ı Konya'da misafir etmekten duyduğu onuru da dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Konya ülkenin de merkezidir. Gönül coğrafyamızın, İslam dünyasının aşk ve muhabbet merkezidir. Aşkı, muhabbeti tatmak isteyen Konya'ya gelsin. Muhabbeti tatmak isteyen, muhabbetli gözlere bakmak isteyen Konyalıların nur yüzüne baksın. Ben başkentler başkenti Konya ile gurur duyuyorum. 

"PKK'NIN HASTA RUHU..."

Geçmişte Mostar Köprüsü'nü bombalayan Sırp 'sniper' keskin nişancı ile IŞİD'in, PKK'nın, Suriye rejiminin 'sniper'ı aynı hasta ruhu taşımaktadır. Bu büyük evrensel cinayet karşısında dünyanın bütün mimarları, bütün mühendisleri ayaklanmalıydı ama ne yazık ki sadece siyasetçiler, sadece devlet adamları değil, yazarlar, sanatçılar, mimarlar, ressamlar, şairler, din adamları da bu cinayeti seyrediyor. 'Batı'nın her fırsatta vurguladığı hümaniter değerler, insani değerler, Avrupa'yı Avrupa yapan değerler nerede' diye soruyoruz. Biz Türkiye'nin imkan ve kaynaklarını Türkiye'ye sahip çıkmak için kullanıyoruz. 

"BAŞKALARI GİBİ ANKARA'YA SIKIŞMIYORUZ"

Her hafta başka bir ilimizde vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Başkalarının gündeminde millete hizmet yok, başkalarının gündeminde medeniyet, şehir, eser yok. Biz ise sadece eserlerimizle bu ülkenin hizmetindeyiz. Ülkemize yönelen terörün, etrafımızı saran ateş çemberinin gündemimizi esir almasına asla izin vermeyeceğiz. Reformlarımızla, hizmetlerimizle, eserlerimizle ülkemizi güzel yarınlara taşımanın çabası içerisindeyiz.

CECELİ'YE EŞLİK ETTİ

Davutoğlu konuşmasının ardından sanatçı Mustafa Ceceli'nin söylediği ilahiye eşlik etti.