BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  EKONOMİ

Çaykur Türkiye ve Almanya fiyatları olay oldu bu doğru mu?

TÜRKİYE'de üretilen Çaykur'un ihraç edildiği Almanya'da çok daha ucuza satıldığı iddia ediliyor. Çaykur'un fiyat farkını gösteren market listesi sosyal medyayı salladı. İşte Çaykur'un Almanya ve Türkiye fiyatları.

Abone ol

TÜRKİYE'de üretilen ve yerli markalardan biri olan Çaykur sosyal medyanın gündemine oturdu. Sebebi ise Çaykur'un Türkiye ve Almanya satış fiyatları oldu. İnternete düşen Almanya'daki bir satış listesi aradaki fiyat farkını belgeleyince sosyal medyadan tepki yağmaya başladı.

Almanya listesine bakılacak olursa Türkiye'de üretilen Çaykur, Almanya'da çok daha ucuza satılıyor. Türkiye'de Çaykur'un klasik ve en çok satan boyutu ile Almanya'daki arasında tam iki katı fark var.

Çaykur’un ürettiği Rize turist çayı Türkiye'de 21.90 liraya satılıyor. Aynı Rize Turist çayı ihraç edildiği Almanya'da ise 2.49 eurodan pazarlanıyor. 2.49 euro Türk lirasıyla yaklaşık 10 lira demek. Türkiye'deki çay fiyati ile Almanya arasındaki çay fiyatının neden farklı olduğuna kurumdan henüz bir açıklama gelmiş değil.

İşte Çaykur'un Almanya'daki marketlerde Türkiye'den çok daha ucuza satıldığını gösteren o satış listesi:

ÇAYKUR Türkiye'de ise 21.90 liradan satılıyor. Carrefour mağazasında bu aya özel indirimle fiyatı 18.90'a inmiş. Bu rakamla bile Almanya'dakinden daha pahalı.