BIST 9.488
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.499,35
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanındaydı. Karadeniz temsilcisi mücadeleyi ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazandı. Rizespor'un gollerini 30. dakikada Vedat Muriqi, 35. dakikada Umar Aminu ve 42'de Brian Samudio kaydetti. Fenerbahçe 7 puanda kaldı ve maç fazlasıyla lider bulunan Galatasaray'ın 8 puan gerisine düştü. Rizespor ise ligdeki ilk galibiyetini alarak 6 puana yükseldi.

Abone ol

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de bir türlü rahat nefes alamıyor. Sarı lacivertliler, 7. haftada Ç. Rizespor deplasmanında 3-0 kaybetti ve 4. yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe, Beşiktaş karşılaşmasındaki 11'le çıkarken, henüz galibiyeti olmayan Rizespor da yeni direktörü Okan Buruk yönetiminde ilk galibiyetin almak için sahadaydı. Maça Boldrin'in serbest vuruşuyla başlayan ev sahibi, sonra kontrolü rakibine bıraktı.

Rıdvan Dilmen isyan etti: Bu Fener rezalet!

29. dakikada Ayew ile direği geçemeyen Fenerbahçe, bu pozisyondan sonra 15 dakikada adeta dağıldı. 30. dakikada ev sahibi ekip aradığı golü buldu. Sol taraftan Mehmet Uslu'nun ceza sahası içerisine yaptığı harika ortaya arka direkte iyi yükselen Vedat Muric'in kafa vuruşunda top ağlara gitti. Fenerbahçe bu golün şokunu atlatamadan fark ikiye çıktı. 35. dakikada Samudio'nun uzun pasında defansın arkasına sarkan Umar'ın ceza sahası ön çizgisinde bekletmeden vuruşunda top kaleci Harun Tekin'in üzerinden filelere gitti.

Fenerbahçe'den 8 yıl sonra aynı kötü istatistik!

İlk yarı sona ermeden farkı bire indirmek için baskısını artırmaya çalışan Fenerbahçe bir duran topta kalesinde 3. golü gördü. 41. dakikada kullanılan köşe vuruşunda sağ taraftan Boldrin'in ortasına ceza sahasında iyi yükselen Samudio'nun kafa vuruşunda top ağlara gitti ve ilk devre şok bir skorla sona erdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe'nin geri dönme çabaları sonuç vermedi ve mücadele 3-0 sona erdi. Böylece 7. haftada 4. kez kaybeden Fenerbahçe, 7 puanda kaldı. İlk kez kazanan Ç. Rizespor ise 6 puana yükseldi.

Ligde dördüncü galibiyetini alan sarı-lacivertliler, ligde bir sonraki hafta Başakşehir'i konuk edecek. Okan Buruk'un ekibi ise Kayserispor deplasmanına gidecek.

ÇAYKUR RİZESPOR - FENERBAHÇE: 3-0

STAT: Çaykur Didi Stadyumu
HAKEM: Cüneyt Çakır

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Orhan Ovacıklı, Saadane, Brabec, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Boldrin, Aminu, Musa, Samudio, Vedat Muriç
TENİK DİREKTÖR: Okan Buruk

FENERBAHÇE: Harun, Şener, Reyes, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Aatif, Benzia, Ayew, Slimani
TEKNİK DİREKTÖR: Phillip Cocu