BIST 9.704
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,01
HABER /  GÜNCEL

Çay içerek para kazanıyorlar

Rize’de sigara ve alkol kullanmayan 95 kişi, 2 haftalık kursun ardından düzenlenen törenle ’çay tadımcısı’ sertifikalarını aldı.

Abone ol

Çay üretimi yapan fabrikalarda görev alacak kişilerin işi tadım yaparak en iyi çay üretimini sağlamak olacak.

Rize Ticaret Borsası (RTB) tarafından hazırlanan ’Çay Tadımcısı Yetiştirme Projesi’ için başvuranlar arasında hiç alkol ve sigara kullanmamış, damak tat duygusu zarar görmemiş olanlar arasından 95 kişi seçildi. Seçilenlere, alanında uzman kişilerce 2 haftalık teorik, ve uygulamalı olarak çayın demi, rengi, sertliği, aromatik özelliği ile kuru çayın görüntüsü eğitimi verildi. Eğitimleri başarı ile tamamlayan ve sertifikalarını alan 95 kişi çay üretimi yapan fabrikalarda görevlendirilecek. Bu kişiler fabrikalarda çay tadımı yaparak en iyi çay üretimini sağlamaya çalışacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çay tadımcılığı eğitimini tamamladıklarını belirterek, "Dünyada üzerine tek kar yağan en doğal çay Türk çayıdır. Çayda kalite parametrelerini daha çok yükseltmemiz gerekiyor. Üretimde de kalitenin de artmasıyla beraber Türk çayını dünyaya açmayı hedefliyoruz. Bu eğitimlerle buna katkı sağlıyoruz" dedi.