BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu'ndan yalanlama! İşbirliği söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de rejim ile işbirliği yapılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malta Dışişleri Bakanı Vella ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Malta Dışişleri Bakanı Vella ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Türkiye'nin Suriye'yle işbirliği yapacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

İŞBİRLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİL

500 bin kişinin ölümüne neden olan Suriye yönetimi ile işbirliği yapmamız mümkün değil.

Bölgesel sorunlara değindik. Libya'daki sorun iki ülkeyi de etkiliyor. Suriye'deki durumu ve Gürcistan'a verilecek vize serbestini konuştuk. Malta ile işbirliğimiz daha da artacak. Malta'nın AB Dönem Başkanlığı'nı üstlenmeden önce Türkiye'ye gerçekleştirilen ziyaret için teşekkür ediyorum. Başkanlık başlamadan önce sorunlar üzerine gitmek başarılı bir dönem başkanlığı geçireceklerini gösteriyor.

"SİYASETÇİLERİN ÜSSE GELMELERİ UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR"

Bu üsse gelmek isteyen askeri teknik heyetlerin hepsi geliyor. Özellikle siyasetçilerin İncirlik Üssü'ne gelmesi uygun görülmemiştir. Almanya askeri olarak üsse gelebilirler.

500 bin masum insanın canını alan bir rejimle işbirliği söz konusu değil. DAEŞ'le, YPG ve PKK'yla mücadelemiz sürecek.

"AB'DE İSLAMOFOBİ VAR"

Vize serbesti ve geri kabul anlaşmasında üzerimize düşeni yaptık. AB üzerine düşeni yapmadı. Bunun sebebi ise Avrupa'da artan 'islamofobi'dir. Biz sağduyulu bir şekilde hareket edeceğiz. 72 kriterden 69'unu yerine getiren bir ülkeye bu yapılamaz. Bugünün şartlarında terör ile ilgili kanunlarda hiçbir değişiklik yapamayız. Ama diğer konularda adım atabiliriz. Diyaloglarımız devam ediyor. 33. fasılın açılması için 30 Haziran'da Brüksel'de olacağım.

"AB SÜRECİ TIKANIRSA ÜYELİK SÜRECİNİ REFERANDUMA GÖTÜRÜRÜZ"

AB üyeleri nasıl Türkiye'nin üyeliğini referanduma götürme söyleminde bulunduysa bizde AB üyeliği sürecini halkımıza soracağız. Halkımızda, Avrupa'dan gelen söylemlere karşı rahatsız durumda. Halkımız bizi eleştiriyor. AB üyelik sürecinde tıkanma olursa üyelik sürecini halkımıza soracağız. Gürcistan'ın tüm kriterleri yerine getirmesine rağmen vize serbesti konusunda uğrasığı haksızlık kabul edilemez.

"TALEBLERİMİZDEN VAZGEÇMEDİK"

Gazze konusunda talebizmizden vazgeçmedik. Oradaki hayatın düzelmei için İsrail'le görüşmeler sürüyor. Görüşmenin bu ay içerisinde olması bekleniyor.