BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.488,00
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu'ndan flaş vizesiz AB açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türklerin vizesiz Avrupa Birliği-AB'ye girişlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının ekim ayından itibaren Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilmesinin, tüm alanlarda Türk ve AB vatandaşları arasındaki etkileşimin hızla artmasını sağlayacağını açıkladı.

Çavuşoğlu, "Böylelikle kamuoyundaki ön yargıların aşılmasına yönelik büyük bir adım atılmış ve üyelik sürecinin önündeki bir engelin aşılması gerçekleşmiş olacak” dedi.

Çavuşoğlu, Ankara Palas’ta düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Siyasi Diyalog Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde dünyadaki gelişmelerin iki taraf arasında işbirliğinin önemini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.     

Bakan Çavuşoğlu, toplantıda müzakere sürecinin yanı sıra güncel ve bölgesel konuları ele aldıklarını vurguladı.     

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:     

"Bugün karşı karşıya kaldığımız sınamalar Türkiye ile AB arasında daha düzenli ve eşgüdümlü bir işbirliği sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Suriyekrizinin bölge ülkeleri ve AB için yarattığı sorunların üstesinden ancak birlikte gelebiliriz. Terörle mücadelede etkin işbirliği dayanışma olmadan başarı sağlamamız mümkün olabilir mi?  Düzensiz göçün yarattığı dalgalanmaları ancak birlikte çözebiliriz. Enerji güvenliği hem Türkiye ve hem de AB için aynı düzeyde önem arz eden bir başka konu.  Türkiye ve AB’nin tüm bu meseleleri daha somut şekilde çözebilmesi için bugün kapsamlı ve faydalı bir görüş alışverişi gerçekleştirdik. Ortak gündemimizde önemli bir yere sahip olan göç eylem planının her iki tarafça uygulaması konusunu da ele aldık. Türkiye bu yöndeki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor."