BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
GÜNCEL

Çavuşoğlu: Tehdit ve şantajlar karşılık bulmaz

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in yaptığı açıklamalara Dışişleri Bakanlığı yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı, Almanya ile son dönemde ilişkilerimizde ciddi bir güven bunalımı yaşandığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya ile yaşanan Büyükada gerilimiyle ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu Türkiye'nin tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya ile yaşanan gerilime ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye hakkındaki açıklamaları için "Tarih boyunca tüm kurulan Türk devletlerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin hiçbir tehdit ve şantaj karşısında boyun eğmediğini en iyi Almanya bilir, Berlin bilir. Dolayısıyla bu tehditlerin de şantajların da Türkiye'de karşılık bulmayacağını bilmesi gerekiyor" dedi. Bozcaada'daki gözaltılar sonrası Alman vatandaşı aktivist Peter Steudtner'in de 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla tutuklanmasının ardından Türkiye ile Almanya arasındaki gerilim tırmanıyor. Almanya'dan bugün Türkiye'ye yönelik gelen mesajların ardından Dışişleri Bakanlığı akşam saatlerinde bir açıklama yapmıştı. Açıklamada Almanya'nın tehditvari bir dil kullandığı belirtilmiş, "Bakan Gabriel, Türk yargısına müdahaleye izin vermediğimiz için Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını sertleştirmek, Gümrük Birliği güncellemesine karşı çıkmak, yatırımları teşvik etmemek, AB’nin Türkiye’ye katılım fonlarını gözden geçirmek gibi tehditkâr ifadeler kullanmaktadır" ifadeleri yer almıştı. Almanya'dan gelen mesajlara ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar;

'CİDDİ DEVLETLERE YAKIŞMIYOR'

-Almanya bize karşı olan tüm terör örgütlerinin adeta yeniden faaliyete başladığı ana üs olmuştur. Terörle mücadeleden taviz vermeyiz. Almanya teröristlere kucak açıyor.

'MEVKİDAŞIM GABRİEL DEMİŞTİ...'

-Mevkidaşım Gabriel ile Mart'ta Berlin'de görüştüm. Türkiye'ye ekonomik tehditte bunulmanın yanlış olduğunu söylemişti. Türkiye'ye yönelik böyle tehditleri ciddi bir devlete yakıştıramıyoruz.Bakan Gabriel'in yargıya müdahale niteliğindeki hırçın açıklamaları dostluğa sığmaz.

'ALMANYA İYİ BİLİYOR'

-Almanya'nın Türkiye'den böyle bir talepte bulunması asla kabul edilemez. Almanya Türkiye'nin hiçbir zaman tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğini biliyor.

Sitene Ekle