BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu, Rusya'ya Fırat Kalkanı için bilgi verdi!

Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefonda görüşerek, Fırat Kalkanı harekâtı hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşerek Fırat Kalkanı operasyonu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Reuters'a konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, resmi ziyaret vesilesiyle KKTC'de bulunan Bakan Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefonda görüşerek, Fırat Kalkanı harekâtı hakkında bilgi verdi.

Reuters, telefon görüşmesinin Türkiye'nin girişimiyle gerçekleştiğini bildirdi.

Görüşmede IŞİD’e yönelik operasyonun başarılı şekilde sürdürüldüğü, Suriyeli muhaliflerin ilerleme kaydettiği vurgulandı. Görüşmede ayrıca, Suriye'de insani yardımların ulaştırılması, çatışmaların durdurulması ve siyasi sürecin başlamasına yönelik çabalar da ele alındı.

LAVROV ENDİŞELERİNİ İLETTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise Lavrov, Çavuşoğlu ile görüşmesinde Rusya’nın TSK ve Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin Kuzey Suriye’deki eylemlerine yönelik endişelerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı, ikili ilişkiler ve gelecek dönemde iki ülke arasındaki ziyaret takviminin de gündeme geldiği görüşmede, bakanların mümkün olan en yakın zamanda bir araya gelmeleri konusunda mutabık kalındığını bildirdi.