BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
POLİTİKA

Çavuşoğlu 'ne gerekiyorsa yaparız' dedi ABD'ye Afrin'i hatırlattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye sınırında YPG'yi korumak için karakollar kurma kararına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, 'Biz ne gerekiyorsa yaparız. Bu kararlılığımızı Afrin'de de gösterdik.' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. CNN Türk canlı yayınında Dicle Canova'nın sorularını cevaplayan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"BİZ NE GEREKİYORSA YAPARIZ" "New York'taki görüşmede yol haritasında gecikme var. Diğer taraftan bu yol haritasının en sonunda Münbiç bittikten sonra diğer bölgelerin istikrara kavuşması için bu yol haritası uygulanır. Bunu da zaten Pompeo ile beraber onaylamıştık. Tabi bu yol haritasını biz onayladık ama hem Erdoğan hem Trump da gördü. Siyasi irade var.

Fırat'ın doğusuna gelecek olursak YPG tabiri caizse azgınlık içine girdi. Kendi ideolojilerinden olmayan Kürtler dahil herkese çok ciddi bir baskı uygulamaya başladı. Bunun sebebi Amerika'ya verdiği destektir.

"NEDEN TACİZ ATIŞLARINI ENGELLEMİYORSUNUZ" Bizim sınırımızın öbür tarafında bizim için tehdittir, ne gerekiyorsa onu yapacağımızı söyledik. Kendilerine de dedik ki, siz madem kontrol altında tutuyorsunuz neden taciz atışlarını engellemiyorsunuz?

Eğer bu karar YPG'yi korumak amaçlı alındıysa bunun YPG'ye de ABD'ye de fayda sağlamaz. Biz ne gerekiyorsa yaparız. Bu kararlılığımızı Afrin'de de gösterdik. En geç yıl sonuna kadar tamamlanması gerekiyor. Bu yol haritasının Münbiç için tamamlanması gerekiyor."

Sitene Ekle