BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu Fetullah Gülen bombasını patlattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump yönetiminin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in geçici olarak tutuklanmasını değerlendirdiğini açıkladı.

Abone ol

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin bombayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu patlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede Fetullah Gülen'in iadesi de konuşuldu. Çavuşoğlu, Gülen'in iadesine kadar olan süreçte idare tedbirler alınmasını talep ettiklerini açıkladı ve ekledi:

"ABD geçici tutuklama talebini değerlendiriyor."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında Erdoğan'ın Trump'la görüşmesine ilişkin detayları anlattı. Çavuşoğlu, Gülen'in iadesiyle ilgili yapılan görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Trump, tüm Türkiye’nin taleplerini değerlendirdiklerini, ulaştırılan tüm belgeleri titizlikle incelediklerini söylediler. Bunu bizzat Trump'ın kendisi söyledi. Bizim nihai talebimiz Gülen'in iadesi ancak bu sürece kadar idari tedbirlerin alınmasını istedik. Geçici tutuklama talebini değerlendiriyorlar."

"ÖNCEKİ YÖNETİME GÖRE GÜLEN KONUSUNDA SAMİMİ BULDUK" 

Çavuşoğlu Gülen'in iadesi konusunda Trump yönetiminin yaklaşımına ilişkin ise "Bu yönetimi bir önceki yönetime göre Gülen konusunda da samimi bulduk" yorumunda bulundu.