BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.488,35
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu Azerbaycan’da

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’nın Parlamento Meclisi’nin toplantısına katılmak için Azerbaycan...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’nın Parlamento Meclisi’nin toplantısına katılmak için Azerbaycan’a geldi.
Başkent Bakü’de Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’nın Parlamento Meclisi’nin (AGİT PA) toplantısına katılmak için Azerbaycan gelen AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslara başladı. Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ilk önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kabul etti. Çavuşoğlu konuşmasına, Azerbaycan’ı Avrupa Birliği Bakanlar Kurulu’nda dönem başkanlığına başlamasından dolayı tebrikle etti.
Çavuşoğlu, Aliyev’in Strasburg’daki konuşmasının Türkiye`de büyük ilgiyle izlendiğini belirtti. Görüşte iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin başarıyla geliştirilmesi konuları ele alındı. Aynı zamanda AGİT Parlamenter Meclisi’nin Bakü`de düzenlenen 23. toplantısının önemi vurgulandı.
Bakan Çavuşoğlu, iki kardeş ülkenin uluslararası kurumlar kapsamında işbirliğinin bundan sonra da genişleyeceğini belirtildi.
Daha Sonra Çavuşoğlu, Azerbaycan Dış İşleri Bakanı Elmar Memedyarov’la bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleştirilen konuşma görüntü alındıktan sonra kapalı kapılar ardında devam etti.
(İHA)