BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu: ABD'ye iki kez nota verildi

Türkiye'nin Reza Zarrab konusunda ABD'ye iki kez nota verildiği öğrendi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD'ye Rıza Zarrab hakkında iki defa nota verdiğini açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reza Zarrab'ın durumunu öğrenmek için ABD'ye iki kez nota verildiğini açıkladı. Çavuşoğlu, Reza Zarrab'ın kayıp olduğuna dair haberlerin hemen ardından nota verildiğini; ancak cevap alınamayınca ikincisinin de muhataplarına iletildiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, ABD'ye Reza Zarrab için iki kez nota verildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reza Zarrab hakkında Türkiye’nin ABD’ye verdiği notaya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Avukatlarının ulaşamadığı bilgileri çıkınca gazetelere de yansıdı, 6 gün sonra değil. Daha ikinci günde biz aynı günde yazılı bir notayla sorduk. Bu bizim vatandaşımızdır ve böyle haberler var, bunun durumu nedir. Aradan 3-4 gün geçti. ABD’den herhangi bir ses çıkmadı." dedi. Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Dün itibarıyla arkadaşlarımız tekrar bir notayla, Biz şu tarihli bir notayla sorduk ama sizden dönüş olmadı.’ diye sordu. Dün hem Adalet Bakanlığından hem de ABD Dışişleri Bakanlığından Büyükelçiliğimize dönüşler olmuş. ‘Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok.’ diye genel bir cevap verilmiş. Olayın özü budur.” 

Reza Zarrab'la ilgili şok iddia! Doğruysa olay olur! 

Reza Zarrab'la ilgili flaş açıklama! ABD notaya cevap verdi....