BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  SPOR

Cavcav teşvik primini kabul etti

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, şikeyi değil teşvik primini kabul etti

Abone ol

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Türk futbolunda her zaman teşvik priminin olduğunu, ancak bunun şike sayılamayacağını söyledi. Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şike konusunda hiç bir olaya şahit olmadığını belirterek, ''Şahit olmadığım olay hakkında konuşmam doğru olmaz. Ancak Türkiye'de her zaman söylediğim gibi teşvik primi olmuştur. Takımlar şampiyon olmak ve kümede kalmak için teşvik primine baş vurmuşlardır. Senelerce yapılan olaydır bu'' diye konuştu.

Teşvik priminin kendisine göre şike sayılmayacağına da değinen İlhan Cavcav, ''Bana sorarsanız maç kazanması için teşvik primi adı altında verilen para asla şike sayılmaz. Bu durum karşısında teşviki alan takım diğer takımı hile hurda yoluyla değil, oynayarak yeniyor. Yani karşı takım da gücü oranında maçı kazanabilir. Sonuçta diğer takıma bir engelleme söz konusu olmuyor'' dedi.

CAVCAV:''YASA ÇIKACAKSA GELECEĞE DÖNÜK OLMALI''

Kırmızı-siyahlı ekibin başkanı Cavcav, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, bu konuda başlattığı çalışmayı desteklediğini de ifade ederek, şöyle konuştu: ''Bu konuda hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, hem de futbol federasyonunda komisyonlar kurularak, konu detaylı olarak araştırılmalı. Denizlispor ve Malatyaspor olayları bana göre ürpertici olaylardır. Ancak bu konuda bir yasa çıkarılacak ve suçlular cezalandırılacaksa, bu geçmişte olan olayları değil, gelecekte olacakları kapsamalı.''