BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  POLİTİKA

Çatlının kardeşi BBPde

BBP'ye katılımlar sürüyor. Yazıcıoğlu, aralarında Çatlı'nın kardeşinin bulunduğu üyelere rozet taktı

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 21 Mart'taki Nevruz kutlamaları sırasında ''yeni provokasyonlarla gerilimlerle karşı karşıya kalınacağı yönünde kaygı taşıdığını'' söyledi. Yazıcıoğlu, Ankara'da, partisine katılımlar dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmasına, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak başladı.

Yazıcıoğlu, partisine katılan ve aralarında Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı'nın da bulunduğu kişilere BBP rozetini taktı.

Yazıcıoğlu, ''Yeniden haritalar çizen, Sevr hayali gören, BOP ve AB projeleri ile Türk milletini kıskaca alarak, ona yeni elbiseler giydirmek isteyenlere en büyük mesaj Çanakkale Zaferidir'' dedi. Bugün de vatanın bölünmez bir bütün olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, ''Vatan bir, millet bir, devlet bir, kıble bir, secde bir, kitap bir, peygamber bir, Allah birdir. Bu kadar bire rağmen bu milleti bölmek isteyenler haindir'' dedi.

Vatanın birliği, beraberliği, dirliğini korumak için şehitler verilmeye devam edildiğini belirten Yazıcıoğlu, ''hala terör ve teröristi okşayarak, yumuşatacağını ve sonra da terörle mücadele edebileceğini zannedenlerin bulunduğu'' görüşünü dile getirdi. Yazıcıoğlu, terör örgütü elebaşı için ''Sayın'' ifadesinin kullanılmasına da değinerek, ''30 binin üzerinde insanımızın katline sebep olan, beşikte bebeleri katleden, eli kanlı bir terör başına 'sayın' demek ağzı kirletir. 'Sayın', saygı değer olanlar için kullanılır'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Türk tarihinde ''baharın gelişi ve toprağın uyanışını'' ifade eden Nevruz'un, bir süredir ''bölücülük vasıtası'' olarak gösterilmek istendiğini de belirterek, ''21 Mart'ta yeni provokasyonlarla ve gerilimlerle karşı karşıya kalacağımız gibi bir kaygı taşıyorum. Almış olduğumuz bilgiler de bu istikamette kaygılarımı artırmaktadır'' dedi. Nevruz'da olabilecek bazı provokatif eylemlere karşı özellikle gençleri uyarmak istediğini belirten Yazıcıoğlu, kesinlikle provokasyonlara gelinmemesi, buna uygun zeminler oluşturulmaması ve bu tür zeminlerden uzak durulması gerektiğini kaydetti. Yazıcıoğlu, daha sonra, partisine katılan ve aralarında Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı'nın da bulunduğu kişilere BBP rozetini taktı.