BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Çatışmada aradı:'Hakkını helal et Elif'im'

Türkiye güne yine terör saldırısıyla uyandı. Şehit askerlerden Kamil Çelikkaya, çatışma ortasında eşini aradı ve böyle konuştu.

Abone ol
Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı. Çatışmada 14 terörist de öldürüldü.

ŞEHİTLERİN EVLERİNDE YAS VAR
 
Ahmet Çelikkaya'yı Kırşehir Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz da ziyaret ederek baş sağlığı diledi. Acılı baba Ahmet Çelikkaya, "Allah inşallah PKK'ya en büyük darbeyi kamil.jpgvurur. Allah kimseye zeval vermesin, kendi ateşlerinde yansınlar" dedi.
 
Oğlu ile en son dün akşam iftar saatinde konuştuğunu kaydeden baba Çelikkaya, "Telefon açıp 'Baba üst bölgesinde nöbetim var. Oraya gidiyorum. İyiyim' deyip herkese selam söylememi istedi. Annesiyle konuşup görev yerine gitti” diye konuştu. Acılı anne ise gözyaşları döküp baygınlık geçirdi.
 
ÇATIŞMA ÖNCESİ TELEFON
 
Şehit Uzman Çavuş Çelikkaya'nın dün gece saat 23.00 sıralarında eşi Elif'i arayarak, "Hakkınızı helal edin, şuan çatışma halindeyiz ve ateş altındayız. Hainler her taraftan saldırıyor. Ateş altındayız, her taraftan mermiler geliyor, patlamalar oluyor. Allah yardımcımız olsun" dediği ve konuşması bittikten sonra da bir daha da telefonuna cevap veremediği öğrenildi.

uzman.jpg 
Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Jandarma Kamil Çelikkaya'nın Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Beldesindeki baba evinde hüzün var.
 
ŞEHİT ANNESİ BAŞBAKAN'A BU MESAJI YOLLADI...
DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
BAŞBAKAN'A İLETİM BU LAFIMI
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ AHMET KURAK
 
Hakkari merkezde görevli uzman çavuş Ahmet Kurak geçici görevle gittiği Geçimli Karakolu’nda PKK’lı teröristlerin saldırısında 7 arkadaşı ile birlik şehit oldu.
 
Ak Parti Gurup Başkan vekili Mahir Ünal’da AKP Malatya milletvekilleri ile birlikte şehit ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Dışarıda baba Mustafa Durak’a taziyelerini iletenahmet_kurak.jpg Ünal ve Milletvekilleri daha sonra eve geçerek anne Meryem Kurak ile görüştü.
 
AKP Gurup Başkan Vekili Ünal acılı anneye, “Sen artık şehit annesinin, bizlerde bundan sonra senin evlatlarınız” diyerek teselli etti. Ünal, bugüne kadar bu ülke için birçok şehit verildiğini belirterek “Ama bunlar bitecek inşallah” dedi.

BAŞBAKANA İLETİN BU LAFIMI

Anne Meryam Kurak’ta “Allah bütün analara sabır versin bana da sabır versin. Artık analar ağlamasın. Milletvekilisiniz Başbakan’a iletin bu lafımı. Bu Şemdili’de ne var ne edecek versin onlara. Bütün askerler orda ölmüyor mu? “ demesi üzerine Mahir Ünal, “Bu ülkenin tek bir taşını Allah’ın izniyle kimseye vermeyeceğiz. Bitecek bunlar” dedi.
 
ASKERDE ÇIĞ ALTINDA KALMIŞTI
 
Teröristlerin hain saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın Tunceli’de askerlik yaptığı dönemde çığ altında kaldığı ve yaralandığı öğrenildi. Acılı anne Meryem Kurak oğlunun Tunceli’de her zaman çatışmaya girdiğini söyleyerek “ O zaman çığın altında kaldı, keşke o zaman öleydi” demesi herkesi ağlattı.

VATAN SAĞ OLSUN DESEM DE YÜREĞİM YANIYOR

Anne Kurak, “Ne kadar vatan sağ olsun desem de ne kadar siz sağ olun desem de yüreğim yanıyor. Hiç kimsenin yüreği benimki kadar yanmıyor. Onu ben darlıkta büyüttüm bu hallere getirdim.” Dedi.

Bu sırada şehidin kuzeni olduğu öğrenilen bir kişi bağırarak, “Zalimler Ahmet’imi yediler Ahmet’ime damatlık alın yarın tabutuna sarın” demesi acıyı iyice arttırdı.

malatya.20120806004018.jpg
Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak'ın Malatya'daki babaevi Türk bayraklarıyla süslendi

1.5 YAŞINDA OĞLU YETİM KALDI...
TEZKERESİNE 2 AY KALMIŞTI

DİĞER SAYFADA
[PAGE]
TÜTÜNCÜOĞLU'NUN 1.5 YAŞINDA OĞLU VARDI
 
Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki hain saldırıda 21 yaşındaki Jandarma Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu’nun şehit düşmesi memleketi olan Çorum’un Alaca İlçesi’ni yasa boğdu. Tezkeresine 2 ay kalan, anne ve babası ayrı olan şehidin 2 yıl önce evlendiği ve 1.5 yaşında bir oğlu olduğu belirtildi.
 
17 GÜNÜ KALMIŞTI

Üç yıl önce Ankara’da anne ve kardeşi ile birlikte yaşamaya başlayan Tütüncüoğlu, 2 yıl mevlut.jpgönce Hülya Tütüncüoğlu ile evlendi. 1.5 yaşında erkek çocuğu bulunan Tütüncüoğlu, geçen yıl askere gitti. Acemi birliğindeki eğitim ardından Burak Mevlüt Tütüncüoğlu, Hakkari’ye gönderildi.

Tezkeresine 2 ay kalan Tütüncüoğlu, terörist saldırıda 7 arkadaşı ile birlikte şehit düştü. Acı haberi önce Ankara’daki anne Handan Duygun, ardından da Alaca’daki çok sevdiği dedesi 74 yaşındaki Mustafa Duygun öğrendi.

"SİZ RAHAT UYUYUN BİZ BURADAYIZ"
 
Torunu ile 2 gün önce konuştuğunu anlatan dede Duygun, "Bana, ’Siz rahat uyuyun biz buradayız. Birazdan da nöbete gidiyorum. Burada nöbet tutarak günlerimiz geçiyor. Hakkını helal et’ dedi. Daha sonrada haberi geldi" diye konuştu.
 
17 GÜN SONRA TEZKERE ALACAK, GÖRÜŞTÜĞÜ KIZI
İSTEMEYE GİDECEKTİ.
[PAGE]
"GELMEMİZ ÇOK ZOR"
 
Hakkari Çukurca'da şehit düşen askerlerden 21 yaşındaki Jandarma Er Metin Çevik'in Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Başörendoğancılar Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Baba 39 yaşındaki Recep Çevik, tezkeresine 17 gün kala şehit olan oğlu ile dün akşam telefonda konuştuğunu belirterek, "Oğlum baskın olacağını biliyordu. Kaç gündür tetikte bekliyorlardı. 22 Ağustos'ta tezkere alacaktı. Ama, 'Gelmemiz çok zor' diyordu" diyemetin.jpg konuştu.
 
Başörendoğancılar Köyü'nde oturan 3 çocuk sahibi Şehriban ve Recep Çevik çiftine acı haberi, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli subaylar verdi. Şehriban Çevik, Türk bayraklarıyla donatılan evinde komşularıyla birlikte ağıt yakarken, şehidin kız kardeşleri 15 yaşındaki Cansel ve 10 yaşındaki Emine Çevik de gözyaşı döktü. Cansel Çevik, ağabeyinin fotoğraflarına bakarak ağladı.
 
GÖRÜŞTÜĞÜ BİR KIZ VARDI
 
Oğlu ile en son önceki gün akşam telefonda konuştuğunu belirten anne Şehriban Çevik, şunları söyledi: "Bayramdan sonra gelecekti. Aylar bitti ama sayılı birkaç gün geçmedi. Karakolda görevliydi. Operasyona çıkmadığını söylüyordu. Nöbet tutuyordu. Orucunu da tuttuğunu söylüyordu. 'Gece 3’te, 4’te kaldırıyorlar, torbalara kum dolduruyoruz’ diyordu. Görüştüğü bir kız vardı. Askerden gelince istemeye gidecektik. Vatan sağ olsun. Allah’tan gelene razıyız. Çaremiz yok başka."
 
"BASKIN OLACAĞINI BİLİYORLARDI"
 
Ormanlı Beldesi'nde bir pastanede çalışan Recep Çevik de oğlunun 22 Ağustos'ta tezkere almaya hazırlanırken şehit olduğunu söyledi. Recep Çevik, şöyle dedi: "Bayramdan sonraki gün tezkere alıyordu. Ama biliyordu böyle bir şey olacağını ve 'Gelmemiz çok zor' diyordu. Baskın olacağı yönünde ihbarlar geliyormuş. Biliyorlarmış yani. Kaç gündür tetikte bekliyorlardı. Resmen söylenmiş yani bu. İhmalkarlık işte. Yapacak bir şey yok."
 
JANDARMA ER HAKAN OKTAY
  
Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde dün gece PKK’lı teröristlerin eş zamanlı saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Er Hakan Oktay’ın Ordu Kabataş İlçesi Kuzköy’ünde ki baba evine ateş düştü.

8 ÇOCUKTAN BİRİYDİ
 
22 yaşındaki Jandarma Er Hakan Oktay’ın şehit olduğu haberini alan Oktay Ailesi’nin Kazancılı Mahallesi’ndeki evi yakınlarının akınına uğradı. 50 yaşındaki Emine ve aynı yaştaki Bahri Oktay çiftinin 8 çocuğundan biri olay Hakan Oktay 8 aylık askerdi.
hakan.20120806003239.jpg
 
BU HABER GELECEK DİYE KORKUYORDUK

Şehit ailesinin evine bayrak asılırken, sinir krizleri geçiren anne Emine Oktay, "Oğlumun görev yaptığı bölge karışıktı, hep bu haber gelecek diye korkuyorduk" dedi.
 
Şehit babası Bahri Oktay ise oğlunu 5 ay önce dağıtım iznine geldiği zaman gördüğünü söyledi. Bahri Oktay,  "Cuma günü telefonla görüştüm. Şimdi şehit olduğu haberi geldi. Altı kızım bir oğlum daha var. Alırlarsa oğlumun şehit olduğu yere kardeşini de gönderirim" diye konuştu.
 
NE SÖYLESEM OĞLUMU GERİ GETİRMEZ...
[PAGE]
DİYARBAKIR'A DA ATEŞ DÜŞTÜ
 
Hakkari'nin Geçimli Jandarma Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği saldırıda şehit olan 6 askerden jandarma er 21 yaşındaki Yaşar Karadağ'ın Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ndeki evine ateş düştü. Köyde Zazaca ağıtlar yakılırken, şehit babası Cuma Karadağ, "Vatan sağ olsun. Söyleyecek bir şey yok, söyleyecek hiç bir şey oğlumu geri getirmez" dedi.
 
Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakoluna 3 ayrı koldan saldırı girişiminde bulunan bir grup PKK’lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden jandarma er Yaşar Karadağ'ın evine ateş düştü. Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Kuyu Köyü'nde yaşayan 7 çocuklu Karadağ ailesinin fertleri Zazaca
yasar.jpgağıtlar yaktı. Şehidin evi ve köye Türk bayrakları asıldı.
 
BABASI ÇİFTÇİYDİ

Köyde çiftçilik yapan şehit babası Cuma Karadağ'ın 3 çocuğunun fındık toplamak için Adapazarı'nda diğer iki çocuğunun Çanakkale ve İstanbul'da çalıştığı öğrenildi. Bir çocuğu yanında bulunan Cuma Karadağ, askerde olan ve şehit düşen oğlu Yaşar'ın 9 aylık asker olduğunu ve 6 aydır da Hakkari'de bulunduğunu söyledi.

Oğlu ile en son geçen Perşembe günü görüştüğünü belirten Cuma Karadağ, "Bana kendisinin iyi olduğunu söyledi. Operasyonlara çıkmadığını ve karakolda nöbet tuttuğunu söyledi" dedi.
 
Büyük üzüntü yaşayan şehit babası Karadağ, "Vatan sağ olsun. Söyleyecek bir şey yok, söyleyecek hiç bir şey oğlumu geri getirmez" dedi. Anne Sultan Karadağ ise yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilebildi. Köyde Türk bayrakları asılan şehit evine köylüler akın ederek taziyede bulundu. Şehit Yaşar Karadağ'ın yarın düzenlenecek törenle köyde toprağa verileceği belirtildi.
 
ŞEHİT KORUCULARA TÖREN
 
Çatışmalarda şehit düşen 2 geçici köy korucusu, düzenlenen törenli toprağa verildi
 
Terörist saldırıdan sonra çıkan çatışmada şehit düşen geçici köy korucuları Ferik Çiftçi ve
Cabbar Duman'ın cenazeleri, Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından Otluca Köyü'ndeki Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na götürüldü.
 
Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Orhan Alimoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Mahmut Çağlayan, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile şehit yakınları katıldı.
 
Törenin ardından askerlerin omuzlarında ambulanslara alınan şehitlerin naaşları, Geçimli köy mezarlığında tarafından toprağa verildi.