BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,65
HABER /  SEÇİM

Çatı adayın ismi Erdoğan'ı harekete geçirdi SON DAKİKA

CHP ve MHP'nin çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını açıklaması sonrası AK Parti'de Cumhurbaşkanlığı seçimi turlarına hız verildi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için iş dünyasıyla bir araya gelecek.

Erdoğan, yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde aralarında TOBB, TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, ASKON’un da bulunduğu iş dünyası örgütleriyle bir araya gelecek. Yarın Ankara’ya gideceklerini belirten iş dünyası temsilcilerinden elde edilen bilgiye göre, toplantıya katılım başkan düzeyinde olacak. Toplantı da Erdoğan’ın iş dünyasından cumhurbaşkanı adayı konusunda bilgi alışverişinde bulunacağı öğrenildi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR? ERDOĞAN ÜSTÜNÜ NİYE ÇİZMİŞTİ?

Toplantıda Ak Parti’nin olası cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili isim telaffuz edilmese de Erdoğan’ın iş dünyasından cumhurbaşkanının nasıl biri olması gerektiği konusunda görüş alması bekleniyor. Hürriyet'in haberine göre, iş dünyası ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla benzer bir nabız turunu muhalefet partileri de gerçekleştirmiş, bu toplantılarda da genelde herhangi bir isim telaffuz edilmemiş ama toplumun beklentileri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye aktarılmıştı.Görüşmeler sonrası muhalefet çatı aday olarak İslam Teşkilatı Örgütü eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstereceklerini açıkladı.

Başbakan Erdoğan bugün gerçekleşen grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken sivil toplum kuruluşlarıyla AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşmelerde bulunacağını söyledi. Böylece Erdoğan’ın nabız turuna iş dünyası örgütleriyle başlayacağı da ortaya çıkmış oldu.