BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  SEÇİM

Çatı aday Fethullah Gülen mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bugünkü yazısında Mehmet Barlas, muhalefete çok ilginç bir çağrıda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kaleme aldığı yazıda Sabah yazarı Mehmet Barlas, muhalefetin 'çatı aday' arayışıyla dalga geçti. Barlas, muhalefete "Fethullah Gülen'i çatı aday" yapın çağrısında bulundu.

'MHP ERDOĞAN'I DESTEKLESİN' 

"Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli'nin Tayyip Erdoğan'a rakip olacak nitelikte ortak bir cumhurbaşkanı adayı bulma çabaları bakalım ne kadar sürecek?" diye soran Mehmet Barlas, MHP'yi Erdoğan'a destek vermeye çağırdı: "Devlet Bahçeli'nin düzene bakış açısı daha çok Tayyip Erdoğan'a yakın... Kısacası Kılıçdaroğlu ile ortak bir isimde birleşmeleri pek kolay değil. Aslında Bahçeli açısında siyasi mantığa uyan tercih, MHP'nin de Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesine destek vermesidir... Bir nevi sonucu şimdiden belli olan bu seçim ertesinde Çankaya'ya çıkacak Erdoğan'a bu şekilde, 'Biz seni desteklemeseydik seçilemezdin' baskısını sürekli yapabilir Bahçeli..."

'GÜLEN'İ OKUTUP CUMHURBAŞKANI YAPIN'

Barlas yazısnın sonunda, Fethullah Gülen 'çatı aday' olsun önerisinde bulunarak, muhalefetin Köşk adayı arayışıyla dalga geçti: "Acaba Fethullah Gülen'e Amerika'da önce bir ortaokul ve lise sonra da bir üniversite diploması aldırıp onu 'çatı adayı' yapmak daha doğru bir tercih midir? Seçilirse görevini Çankaya yerine Pensilvanya'da yapar... Böylece devletin bir ayağı da Amerika'da olur."