BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  SEÇİM

Çatı aday AKP'de yaprak kıpırdatmaz!

AK Parti'nin adayı belli gibi. CHP ve MHP çatı adayı açıkladı. Şimdi gözler HDP'de...

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

HDP ser veriyor sır vermiyor. Cumhurbaşkanlığı seçim yarışında gözler HDP'ye çevrilmiş durumda. AK Parti'nin adayının Başbakan Erdoğan olacağına kesin gözüyle bakılırken Muhalefet partilerinden CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu isminde anlaştı.

Peki HDP'nin adayı kim olacak? Herkesin merak ettiği soruya HDP kulislerinden yanıt yok. İsmi en çok dillendirilen aday Selahattin Demirtaş olmasına rağmen bu isimle ilgili kulislerde de tek yorum yapılmıyor. 

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü de Cumhurbaşkanlığı aday değerlendirmesini yine isimler üzerinden yapmadı. Adaylarını ileriki günlerde açıklanacağını söyleyen Kürkçü muhalefetin adayı ve AK Parti'nin beklenen adayının kendi "dünyalarında" yerinin olmadığını söyledi.

Kürkçü, muhalefetin çatı adayının AK Parti tabanını kıpırdatmayacağını da sözlerine ekledi.



SEÇMENİN BİLDİĞİ BİR İSİM OLACAK

"Bizim için en önemli olan mesele şu aşamada seçmenimizin tamamının adayımızın kim olacağını, ikinci bir soruyu sormayı gereksiz kılacak bir aday lazım bize. Bu şartları karşılayan kadın yada erkek bizim için farketmez. Ama bizim 3 kere onun kim olduğunu, aslında ne yaptığını, sonra ne yapacağını anlatmak zorunda kalmamız bizi kısa sürede bir propaganda yürütmemizi olanaksız kılar, biz bu ölçüyü çok önemsiyoruz. Kadın ya da erkekten ziyade bilinirlik bizim için önemli."

"Ben çatı adayın bir nalma taşıyacağına inanmış olsaydım, o zaman olumlu bir değerlendirmem olurdu fakat bir olumlu değerlendirme bizim açımızdan imkansız. Ancak çatı adayın CHP'nin seçmenlerinin bir bölümünün oyunu alamayacağı görünüyor, MHP'nin oyunu alacaktır ama AKP'de yaprak kıpırdatacağını tahmin etmiyorum."