BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  GÜNCEL

Bakan Bey'i de 'telekulak' korkusu sardı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den yasadışı dinlenme itirafı geldi: "Ben de insanım ve aynı kaygıyı taşıyorum"...

Abone ol

Yasadışı dinleme korkusu Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i de sardı. Ergin kendisinin de bir insan olarak dinlenme kaygısı taşıdığını itiraf etti....

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Adalet Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında muhalefetin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yasadışı dinlemelere ağır cezalar getirileceğini belirterek, bununla ilgili taslağın bütçeden önce parlamentoya sunulacağını belirtti. Ergin'in açıklamaları şöyle:

YASADIŞI  DİNLEMELER

Dinlemeler ile ilgili sorun genelde yasadışı dinlemelerden kaynaklanıyor. Ben de insanım, ben de aynı kaygıyı yaşıyorum. Yasadışı telefon dinlemeleri ile ilgili 6 aydır çalışma yapıyoruz. Caydırcı cezaları artıran tedbirler öngörüyoruz. Soruşturmalar şikayete bağlıydı. Değişiklikle mağdura seçimli hak sunacağız. Çünkü mağdur soruşturma sırasında yeniden mağdur olabilir.

DİYARBAKIR CEZAEVİ

Eskisinin yerine yenisi yapılmayacak. Burayı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne iade edeceğiz. Maliye Bakanlığı gerekeni yapacaktır.

İSTİNAF MAHKEMELERİ

9 bölgede kurulacak olan istinaf mahkemelerine aralık ayının sonunda mahkeme başkanları ve başsavcılar atanacak. Hakim kadroları 2011'in ilk yarısında tamamlanacak. Mahkemeler 2011 yılında hazır olacak.

HSYK SEÇİMLERİ

Hakimler kendi iradeleriyle seçimde oy kullandı. Oy verenler ne göbeğini kaşıyanlar, ne bidon kafalılar, ne de ne yaptığını bilmeyenlerdir. Trilyonluk davalara bakan, karar veren hakimlerdir. "Bana baskı yapıldı" diyen bir kişi var mı?

DENİZ FENERİ

Bizden ne istiyorsunuz? Adalet bakanlığı mı soruşturma yapsın? Ben hakim de değilim savcı da...