BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Casusluk davasında tahliye

İzmir’de 10’u muvazzaf asker, 15’i tutuklu 357 sanığın yargılandığı, "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasından 5 tahliye kararı ...

Abone ol

İzmir’de 10’u muvazzaf asker, 15’i tutuklu 357 sanığın yargılandığı, "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasından 5 tahliye kararı çıktı.
İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapılan duruşmaya 10’u muvazzaf asker olmak üzere 15 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve yakınları katıldı. Özel Yetkili İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapatılmasından sonra İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir haftadır görülen davada mahkeme heyeti, sanıkların ve avukatların taleplerini değerlendiren ara kararını verdi. 33 maddeden oluşan talepler arasında bulunan tahliye istemlerini değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu muvazzaf asker Engin Özkan, Medin Kuşkan, Saygın Özdemir, Sunay Akkaya ile Ümit Topaloğlu’nu tahliye etti.
Buca ilçesindeki İzmir Merkez Komutanlığı Şirinyer Askeri Cezaevi’nden tahliye edilen muvazzaf askerler Ergül Özkan, Merdin Kışkan, Saygın Özdemir, Sunay Akkaya ve Ümit Topaloğlu, cezaevi önünde bekleyen yakınlarıyla kavuştu.
Saygın Özdemir’in avukatı Tuğba Balkan, savcılık makamının tüm sanıkların tahliye edilmesi yönünde bir mütalaa verdiğini hatırlatarak, buruk bir sevinç yaşadıklarını belirtti.
Tahliyesinin ardından kapıda kendisini bekleyen aile üyelerine sarılan Binbaşı Merdin Kışkan da, "Çok şükür, dimdik ayaktayız, devam ediyoruz, direniyoruz. İnşallah hak yerini bulacak" diye konuştu.
(İHA)