BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

CAS'taki 3. hakim olacaktım!

'Futbolda şike' iddiaları üzerine açılan dava kapsamında, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da kendini savundu!

Abone ol

'Futbolda şike iddiaları üzerine açılan dava kapsamında Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu savunmasını yaptı.

Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 7. duruşmasında savunmalar alınmaya devam etti.

Tutuklu sanık Şekip Mosturoğlu da savunmasında, kendileri için iddianamede ''transfer şikesi'' diye bir suç tipi oluşturulduğunu öne sürerek, ''6222 sayılı yasanın hazırlanmasında maalesef ben de çalıştım. Şike ve teşvik, genel yargı içinde tanımlanmış suç tipleridir. Ama biz yasanın bu noktalara geleceğini fantezi olarak bile hayal edemedik. Şike ve teşvik primi suçlamalarının yargılamasının bu boyutta olacağını tahmin edemedik'' dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübünde hukuk işlerinden sorumlu asbaşkan olduğunu kaydeden Mosturoğlu, ''Bir nevi ücret almayan hukuk müşaviriyim. Sporcu sözleşmelerini hazırlayıp müzakerelerine bizzat katılıyorum. TFF hukuk kurulunda da çalıştım ve değişik kademelerde görev aldım. Yasada yer alan 11. maddeyi iddia üzerinde oynanan şike ve teşvik olaylarını önlemek amacıyla hazırladık. Ancak biz Bakanlar Kurulunda imzalanmış kararı gördük. Bu üzücü olaylar yaşanmasaydı CAS'taki 3. Türk hakem olacaktım. Aklanırsam o görevi de alırım'' ifadeleri kullandı.

Mosturoğlu, maç raporlarının telefon tapelerinden daha değerli olduğunu ifade ederek, ''Siz mahkeme olarak bir maçın sonucunu değiştirirseniz FİFA ertesi gün Türkiye'nin üyeliğini askıya alır. Maç raporları tapelerden yüz kat daha değerlidir'' dedi.

Bucaspor'un as futbolcularını kadro dışı bırakarak Trabzon'la oynadığını ve 2-1 yenildiğini söyleyen Mosturoğlu, ''Buna bakarsanız şike diyebilirsiniz, ancak spor hukukunun gerçekleriyle değerlendirildiğinde salt bu durum şike için yeterli değildir'' diye konuştu.

Mosturoğlu, iddianamede yer alan Sezer Öztürk, Mehmet Ekici ve Tunay Torun'un transferi için görevlendirildiğini belirterek, ''Sezer ile ilgili tapelerim var. Zafer Demirel'le konuşuyorum. Sezer'in transferi ile ilgili konuşuyoruz. Sonra Aziz başkanla bu konuyu konuşuyorum. 5 tapeye de hukukçu olarak bakıyorum; şike, teşvik yok. Sezer Öztürk'ün avukatı Sami Dinç'tir. Sami Dinç, müvekkili Sezer Öztürk'e defalarca 'görüşmeye maçtan sonra git' diyor. Bu konuşma, tanışma amaçlı bir toplantıdır. Bu transferde gayri ahlaki olan ne var'' dedi.

İddianamenin fikir önderinin, Kadir Has Üniversitesi Ceza Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Süheyl Donay olduğunu öne süren Mosturoğlu, ''Savcı iddianamede kendisinden notlar almış. Ben 15 yıllık spor hukukçusuyum. Daha önceden Süheyl hocayı tanıyorum. O zaman kendisi spor hukukunu bilmiyordu, şimdi de bilmiyor. Hoca, sporcu diyerek satranç oyuncusu ile futbolcuyu aynı kefeye koyuyor'' ifadelerini kullandı.