BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  DÜNYA

Çarşı liderlerine tutuklama talebi

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan aralarında Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinden Bülent Ergenç ve Cem Yakışkan’ı...

Abone ol

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan aralarında Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinden Bülent Ergenç ve Cem Yakışkan’ın da bulunduğu 5 kişi, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık, 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol talep etti.
Gezi Parkı olaylarına ilişkin organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde aralarında Çarşı grubu liderlerinin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına almıştı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. Şüpheliler, burada Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından sorgulandı. Sorguların ardından savcılık, şüphelilerden Çarşı grubu liderlerinden Numan Bülent Ergenç ve Cem Yakışkan ile Halil İbrahim Erol, İbrahim Halilullah Turan ve Güray Sezmen’i “suç örgütü üyesi olmak, Kanun’a uymamaya tahrik ve kamu malına zarar vermek” suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Şüphelilerden 15’i ise savcılık sorgularının ardından serbest kaldı. Ancak savcılık serbest kalan 15 şüpheliden 7’sine adli kontrol uygulanmasını istedi. Bu 7 şüpheli de adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemede hakim karşısına çıkacak.