BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  GÜNCEL

Çarşaflı kadının seks kitabı ortalığı karıştırdı

Kimileri onun deli ve fesat biri olduğunu düşünüyor. Arap dünyasını derinden sarsacak bir kitap yazdı.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Vedad Lutah adlı kara çarşaflı kadın, cinselliğin tabu olduğu Ortadoğu’nun belki de en cesur kitabını yazdı.

Lutah, yeni kitabında kadın orgazmının önemini ön plana çıkarıyor, her ne kadar eleştirse de homoseksüellik gibi dikenli konulara cesurca el atarak, Araplara geleneklerin cinsel mutluluklarını sınırlamasına izin vermemelerini salık veriyor.

”Çok gizli: Evli Çiftler İçin Seks Rehberi” adlı kitap, Lutah’ın Dubai’nin en büyük adliyesinde aile danışmanı olarak geçirdiği sekiz yıldan hayli renkli bölümler içeriyor.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDI

Kitap, ocak ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nde Arapça basılır basılmaz bir gündeme bomba gibi düştü. Lutah, liberallerden övgüler, kendisini dine küfretmekle suçlayan muhafazakarlardan ise ölüm tehditleri aldı.

KURAN’A DAYANARAK TAVSİYE VERİYOR

Ancak kararlı bir kadın olan 45 yaşındaki Lutah yolundan vazgeçmedi. Lutah, kitabındaki tavsiyeleri Kuran’ı Kerim’e dayanarak verdiğini söylüyor.

İslam hukuku eğitimi almış olan Lutah’ın kitabı dini atıflarla dolu. Lutah, kitabı bastırmadan önce müftülükten onay almış, lakin müftü Arap okuyucuların böyle bir kitap için, özellikle de yazarı kadın olan böyle bir kitap için henüz hazır olmayabileceği uyarısında bulunmayı da ihmal etmemiş.

Kara çarşafından sadece gözleri görülebilen Lutah, “İnsanlar benim deli olduğumu, İslamiyet’ten saptığımı ve bunun için öldürülmem gerektiğini söyledi. Ailem bile neden bu konuda konuşmak zorunda olduğumu sordu. Ben de onlara ‘Bu sorunlar her gün yaşanıyor ve gözardı edilmemeli. Bu yaşadığımız hayatın gerçekliği’ dedim” diye anlatıyor.

Kitabının temalarından biri, ana temalarından birini ‘ters ilişki ve homoseksüelligin tehlikeli olduğu’ ve ‘bunun sırf AIDS tehlikesinden kaynaklanmadığı, aynı zamanda Kuran’ı Kerim tarafından yasaklandığı’ görüşü oluşturuyor.

Her ne kadar bu görüşlerle, Batılı standartlara göre bir liberal sayılamayacak Lutah’ın bu tabu konular hakkında bir kadın olarak yazabilmesi, çok sayıda kişiyi şoke ediyor.

’ERKEKLER ÖNCE ERKEKLERLE BİRLİKTE OLUYOR’

Lutah, Suudi Arabistan’da ve diğer ülkelerde katı bir cinsiyet ayrımcılığı olduğunu söyleyerek, çok sayıda erkeğin ilk cinsel tecrübesini başka erkeklerle yaşadığını ve bunun da erkeklerin evlilik içindeki sekse yönelik eğilimlerini etkilediğini belirtiyor: “Çok sayıda adam, evlenmeden önce erkeklerle ters ilişkiye giriyor ve sonra eşlerinden de aynı şeyi talep ediyorlar, çünkü başka bir şey bilmiyorlar. Bu okullarda cinsel eğitimin verilmesi gerekliliğinin nedenlerinden biri.”

’KADININ HAZ ALMASI ÇOK ÖNEMLİ’

Kadının cinsel haz almasının önemine de vurgu yapan Lutah, Arap evliliklerinin çoğundaki eşitsizliğin bu temelde yaşandığını belirtiyor.

Lutah’ı bu kitabı yazmaya iten olaylardan biri 52 yaşındaki bir müvekkiliymiş. Torun sahibi olan müvekkili kocasıyla hiçbir zaman cinsel doyuma ulaşamamış. Lutah, “Sonunda orgazmı keşfetti! Düşünün onca zaman bunu bilmiyordu” diyor.

’ALDATMAK ARTIK ÇOK KOLAY’

Kitabın diğer önemli konularından biri de aldatmak. Lutah, Dubai’de yabancı kadınların sayısının çok olmasının ve e-posta ve telefon mesajıyla iletişimin kolaylığının, aldatmayı da (ve bir yandan bunun anlaşılmasını da) kolaylaştırdığını söylüyor.

Arap dünyasında son dönemlerde aile için yaşam ve cinsellik konularında yaşanan az sayıdaki ama son derece önemli gelişmeler dikkat çekiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Lutah’ın aile danışmanı ve hukukçu olarak görev yaptığı adliye bölümü gibi bir sosyal hizmet bölümü 1990’lardan beri Kuveyt’te sürüyor.

Mısır’ın başkenti Kahire’de İslam’a uyumlu bir seks terapisi kliniği işleten Heba Kotb, “Çok gelişme kaydettik. On yıl önce bu konuları ağzımıza bile alamazdık” diyor.

Kitabının basılmasının ardından ölüm tehditleri aldığını ama bunlara göğüs gerdiğini söyleyen Lutah, “Birkaç gün önce bir kadın gelip bana bir adamın bütün vücudunu öpmenin uygun olup olmadığını sordu. Ben de ona ‘Kitabımı oku!’ dedim” diyor. (Gazeteport)