BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  POLİTİKA

Çapulculardan da AK Parti gençliği çıkarın!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eskişehir'de AK Parti'li gençlere seslendi: Çapulculardan AK Parti gençliği çıkarın!

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Eskişehir kongresinde dün partili gençlerini göreve çağırdı.

“AK gençlik sizden bir ricam var: Diğer genç arkadaşlarınıza bu yanlışı yapmış olsalar bile gidin ve o çapulculardan da AK gençlik çıkarın. Onlarla konuşun, dertleşin."

AK Parti iktidarı döneminde Eskişehir’de 125 milyon, Türkiye geneline ise 3.5 milyar fidan diktiklerini söyleyen Davutoğlu, salondaki partili gençlerin “AK gençlik burada, çapulcular nerede?” şeklinde slogan atması üzerine şöyle dedi:

“AK gençlik sizden bir ricam var:

Diğer genç arkadaşlarınıza bu yanlışı yapmış olsalar bile gidin ve o çapulculardan da AK gençlik çıkarın. Onlarla konuşun, dertleşin. Aynı vatanın gençleri olarak anlatın, davanızı anlatın. Kimseyi biz dışlamayacağız, herkese gideceğiz anlatacağız. Gönül yıkanlara dahi gönül yapmayı öğreteceğiz. Ama bir daha bu topraklarda ne Gezi olayında olduğu gibi çapulculara ne de 5-7 Ekim olaylarında olduğu gibi vandallara, şiddet yanlılarına bu meydanları bırakmayacağız. Bu vatan sahipsiz değildir. Bütün bu tahrikleri yapanlar, Yalova’da asırlık yüzlerce çınarlar kesilip yerle bir edildiğinde sessiz kaldılar. Sükut ettiler. Çünkü onların derdi ağaç, fidan, çevre değildi. Onların derdi Türkiye’deki istikrardı. Yalova Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu ‘ağaç kesilmesine karşıyım’ deyince kendi belediye başkanı ağaçların kesileceğinden genel başkanın haberi var’ dedi. Kılıçdaroğlu, eğer haberin vardı ise özür dile. Yalova’dan ve bütün Türkiye’den. Eğer haberin yoksa senden habersiz bu katliamı yapan Yalova Belediye Başkanından hesap sor. Genel başkansan hesap sor. Bunların birbirinden haberi yok. Kılıçdaroğlu ‘Bana 4 yıl verin her şeyi düzelteyim’ diyor. Senin bu halini gören millet, sana 4 yıl değil, 4 dakika bile emanet edebilir mi bu memleketi? Edemez, etmez. Bu mille, emaneti kime vereceğini çok iyi bilir.”