BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Sırrı Süreyya'dan alışık olmadığımız şıklık

Sırrı Süreyya Önder’den Gürbüz Çapan’a “Geçmiş olsun” ziyareti…

Abone ol

HDP istanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, geçtiğimiz hafta seçim irtibat ofisleri molotoflu saldırıya uğrayan Dr. Gürbüz Çapan ve CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan’a geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Partisi tarafından bugün Mehterçeşme Mahallesi’ndeki Gaziler Parkı’nda düzenlenen mitinge katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, miting sonrası Dr. Gürbüz Çapan ve CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan’ı ziyaret etti.

Önder, CHP’nin Atatürk Mahallesi seçim ofisine 10 Mart pazartesi günü yapılan saldırıdan dolayı “Geçmiş olsun” demek için ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.

“DEMOKRATİK SİYASET HERKESİN HAKKIDIR”

Dr. Gürbüz Çapan’ın Esenyurt İş Merkezi’ndeki seçim ofisinde gerçekleşen ziyarette, Önder’i Dr. Gürbüz Çapan ve CHP Adayı Çetin Çapan ağırladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Sırrı Süreyya Önder, “Seçim büronuza yapılan saldırı için geçmiş olsun demeye geldik. Demokratik siyaset herkes için en vazgeçilmez bir haktır, buna yönelik bütün tehditlerin karşısında olduğumuzu ve hepimizin bu ülkede demokratik siyaset yapabilme hakkı olduğunu bizzat ziyaret ederek vurgulamak istedik. Demokratik yarış daima iyidir, halkın hakemliği daima tartışılmazdır hepimizin buna itaat etmekten başka çaresi yoktur. Bu demokratik yarışa riayet eden herkese de başarılar diliyor, tekrar geçmiş olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Sırrı süreyya önder ve çapan.png

“AYAK TAKIMIYLA İŞBİRLİĞİ YAPAN BELEDİYE VAR”

Daha sonra söz alan Dr. Gürbüz Çapan ise, nazik ziyaretinden dolayı HDP Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder’e teşekkür etti.

“Biz iktidar değiliz, kim bombalar, ne için bombalar anlamış değiliz” diyen Çapan, “Burada uyuşturucuyla, ayak takımıyla işbirliği yapan belediye var onun kiri, onun pası olarak değerlendiriyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Türkiye bu olgunluğa erişti, bunları aşacak. Hepimiz onların dediği o sandığa saygıyı göstereceğiz. Çok naziksiniz, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu arada ziyarette Sırrı Süreyya Önder’e BDP Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Arzu Moco, HDP Belediye Meclis Üyesi Adayı İlyas Demir ve BDP eski İlçe Başkanı Arif Erol da eşlik etti.